Hamis kovászos uborka

hamiskovászosuborka


A receptet M. Judit küldte 2011.07.10-én, melyet most szó szerint felteszek!

A kép a Google images-ről való

„Én hamis /paleos/kovászos uborkát készítettem, nekem nagyon ízlett!

  • Vizet forraltam, ízlés szerint sóval, xukorral, almaecettel, pár szemes borssal, mustármaggal, 1-2 gerezd fokhagymával, s kaporral ízesítettem.
  • Beleraktam az uborkát /két végét levágva, 4-be bevagdosva/.
  • 1-2 perc után levettem a tűzről, majd mikor kihűlt hűtőbe raktam.
  • Ami fontos, hogy az ízesítés nagyon intenzív legyen, mert nem lesz elég ízletes az uborkánk.

Jó étvágyat hozzá!
Üdv.: M.Judit”

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “Hamis kovászos uborka”

  1. …ízlés szerint…. nnna.
    1 kg uborkához kb. mennyi víz, nyírfacukor, almaecet és mustármag szükséges?
    Legalább a víz-ecet-cukor arányát írd le kérlek, mert a „nagyon intenzív” számomra nagyon relatív…
    Kipróbálnám, de ennyi infóval nem vágok bele.

  2. A fűszerek mennyisége tényleg izlés dolga, kóstolgasd…más is így szokta..
    a víz mennyisége pedig:

    Az 1 kg uborkát tedd be mondjuk egy 2 literes üvegbe – amibe majd a hűtőbe is lesz –
    önts rá vizet, amennyi befedi, majd mérd vissza mennyi volt : ))) annyi a víz, ebbe
    teszed a fűszereket izlés szerint….

    Köszönöm a receptet!

    1. Kedves Zizi, Szerintem a glutén kioldódik a kenyérből és ez a necces. Amennyiben teljesen egészséges vagy, úgy a hagyományos kovászosból egy-két szem belefér, …, de miért ne készítenél 100% paleot??? BB

  3. Hogy jön a gluténhoz, az hogy nyírfa cukor vagy kenyér???? Amúgy mellékelek egy receptet, – koviubis ami szintén a krupli miatt nem paleós -, de mégse glutén van benne brrr 🙁 Tehát:
    1csokor kapor alulra, erre 1 sor karikára vágott nyers ÖREG krumpli(!) (a lé nem penészesedik meg, áttetsző marad, és hűtve fini) Erre pakolni a felhasított uborkát – ha frissen szedett ropogós marad 🙂 – majd a tetejére karikára vágott öreg krumpli ismét, és végül zárásnak 1 csokor kaporszárral leszorítjuk. Erre langyos, sós víz. Annyi liter víz amennyi evőkanál só. kistányér a tetejére 3 nap múlva ehető.
    jó étvágyat 🙂

  4. Most csináltam meg, nemsokára teszem be a hûtôbe. Elsô kóstolásra még így melegen is isteni. Egyszerûen imádom a kovászos uborkát, valószínûleg sokat fogom még ezt az egyszerû paleo savanyút elkészíteni! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.