Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 db kisebb édes paprika, vagy 2-3 db nagyobb
- 1 db erős paprika
- 4-5 nagyobb db paradicsom
- 1 evőkanál libazsír (más zsír is megfelelő)
- 1 maréknyi apróra vágott füstölt szalonna (Vegák nyilván enélkül készítsék!)
- 1 db közepes vagy kisebb tök
- Fűszerek: só, őrölt bors, őrölt paprika
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A tök belsejét távolítsuk el
- Készítsük el a sűrű és gazdag lecsót: dinszteljük meg libazsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát; a felszeletelt zöldségeket tegyük rá erre az alapra – először a paprikákat, később a paradicsomot; az egészet fűszerezzük; végül dobjuk rá a szalonnát -, azért a végén, hogy a szalonnadarabok egyben maradjanak, csak éppen összeforgattam az alappal
- A kivájt tököket töltsük meg a sűrű lecsóval, és reszeljük rá kb. 5 dkg sajtot; én tettem a töltött tökökre 1-1 zellerszálat
- A töltött tököket locsold meg olívaolajjal, vagy olvasztott zsírral
- Az ételt akár több órával előkészíthetjük, és csak fogyasztáskor sütjük meg
- A sütési idő kb. 10-15 perc
szalonnát? azt imádják a vegetáriánusok. 🙂
Jogos:-D Javítottam. BB