Töltött tök – lecsóval gazdagon

Töltött tök – A kép a Google images-ről való.

 

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db kisebb édes paprika, vagy 2-3 db nagyobb
  • 1 db erős paprika
  • 4-5 nagyobb db paradicsom
  • 1 evőkanál libazsír (más zsír is megfelelő)
  • 1 maréknyi apróra vágott füstölt szalonna (Vegák nyilván enélkül készítsék!)
  • 1 db közepes vagy kisebb tök
  • Fűszerek: só, őrölt bors, őrölt paprika
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tök belsejét távolítsuk el
  • Készítsük el a sűrű és gazdag lecsót: dinszteljük meg libazsírban az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát; a felszeletelt zöldségeket tegyük rá erre az alapra – először a paprikákat, később a paradicsomot; az egészet fűszerezzük; végül dobjuk rá a szalonnát -, azért a végén, hogy a szalonnadarabok egyben maradjanak, csak éppen összeforgattam az alappal
  • A kivájt tököket töltsük meg a sűrű lecsóval, és reszeljük rá kb. 5 dkg sajtot; én tettem a töltött tökökre 1-1 zellerszálat
  • A töltött tököket locsold meg olívaolajjal, vagy olvasztott zsírral
  • Az ételt akár több órával előkészíthetjük, és csak fogyasztáskor sütjük meg
  • A sütési idő kb. 10-15 perc
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Töltött tök – lecsóval gazdagon”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.