A receptet Rever küldte 2011.08.05-én
Hozzávalók és elkészítés egyben:
„Feldaraboljuk a banánt kb. 2 centis darabokra, 24 órára betesszük a mélyhűtőbe, aztán turmixgépben péppé kavarjuk bármivel. Én bogyós gyümölcsökkel szoktam, áfonyával, ribizlivel, málnával, szederrel. Csináltam már citromdarabokkal is, de akkor édesíteni is kell esetleg. Mert amúgy elég a banán édessége. Minél éretlenebb a banán annál jobban érvényesül a benne lévő gyümölcs. Előfordul hogy túlfagyott és csak dobálja a banándarabokat a turmix, akkor picit várni kell hogy kicsit szottyosodjon a felülete.”
- 2019-ben a fentieket azzal egészítem ki, hogy végül kókuszkrémmel simára keverjük a krémet és poharakban lehűtjük.
A banánpüré nagyon meg tud fagyni. Egyszer én is próbáltam így, de inkább visszatértem az eredetihez. 🙂
eszközigény: véső, kalapács
Rever! Köszi az észrevételt. Képzeld el, hogy most ettem a „fordított fagyiból”, és valószínűleg a termosz doboznak köszönhető, hogy nem lett belőle kőszikla, hanem az állaga pont jó lett. Egyébként tök igazad van, biztosabb a fagyott banán alapot kiegészíteni, mert pl. többek között akkor még várni sem kell a fagylaltra:-D Ez most nem poénkodás akart lenni, mert tényleg a te sorrended a jobb!
Ugyehogy.
És nem elfelejteni feldarabolni a banánt fagyasztás előtt, mert az egész banánt turmixolni….khm…..mókás.
Kiegészítés.
Nekem evidens volt, hogy aprítóval készül a fagyi.
Hétvégén viszont kiderült, hogy a turmix nem teljesen jól működik, tehát ha lehetőséged van, inkább az aprítót használd.
A turmix túl gyorsan forog és fel is melegíti a súrlódás során.