Fagyi banán alappal

Banánkrém fagylalt – A kép a Goodle images-ről való.

A receptet Rever küldte 2011.08.05-én

Hozzávalók és elkészítés egyben:

„Feldaraboljuk a banánt kb. 2 centis darabokra, 24 órára betesszük a mélyhűtőbe, aztán turmixgépben péppé kavarjuk bármivel. Én bogyós gyümölcsökkel szoktam, áfonyával, ribizlivel, málnával, szederrel. Csináltam már citromdarabokkal is, de akkor édesíteni is kell esetleg. Mert amúgy elég a banán édessége. Minél éretlenebb a banán annál jobban érvényesül a benne lévő gyümölcs. Előfordul hogy túlfagyott és csak dobálja a banándarabokat a turmix, akkor picit várni kell hogy kicsit szottyosodjon a felülete.”

  • 2019-ben a fentieket azzal egészítem ki, hogy végül kókuszkrémmel simára keverjük a krémet és poharakban lehűtjük.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Fagyi banán alappal”

  1. A banánpüré nagyon meg tud fagyni. Egyszer én is próbáltam így, de inkább visszatértem az eredetihez. 🙂
    eszközigény: véső, kalapács

    1. Rever! Köszi az észrevételt. Képzeld el, hogy most ettem a „fordított fagyiból”, és valószínűleg a termosz doboznak köszönhető, hogy nem lett belőle kőszikla, hanem az állaga pont jó lett. Egyébként tök igazad van, biztosabb a fagyott banán alapot kiegészíteni, mert pl. többek között akkor még várni sem kell a fagylaltra:-D Ez most nem poénkodás akart lenni, mert tényleg a te sorrended a jobb!

  2. Kiegészítés.
    Nekem evidens volt, hogy aprítóval készül a fagyi.
    Hétvégén viszont kiderült, hogy a turmix nem teljesen jól működik, tehát ha lehetőséged van, inkább az aprítót használd.
    A turmix túl gyorsan forog és fel is melegíti a súrlódás során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.