Magcipó fehéren – tojással töltve

„Hogy ez mekkora … !!!” Szuper gyorsan csináltam egy reggelit, mely akár elvitelre is alkalmas!

Hozzávalók – 1 cipóhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db főtt tojás
  • Csipetnyi só a tojáshabhoz
  • Só ízlés szerint a tésztába
  • 3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
  • Leheletnyi zsírozás – pl. olívaolaj (lehet más zsír is)

Elkészítés:

  • Főzz meg 1 tojást kemény tojásnak
  • Egy kisebb méretű porcelán tálkát lehelet vékonyan kend ki zsiradékkal
  • Egy másik edényben verd fel  keményre a 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával
  • A keményre felvert tojáshabba kanalazz bele 3-4 evőkanál őrölt mandulát (a mennyiség pl. a használt tojás méretétől is függ!), a lényeg, hogy se híg, se pedig túl kemény ne legyen a tészta
  • Kanalazd a kizsírozott porcelántálba a kapott tészta 2/3-át, és fektesd bele a meghámozott és sós kézzel körbe simogatott kemény tojást
  • Ezután kanalazd a tojásra a maradék tésztát, és evőkanállal, vagy akár kézzel igazgasd el a cipócskát
  • Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton süsd a cipót 3 percig, és kész
  • 100%, hogy lehet hagyományos elektromos vagy gáz sütőben is sütni

Sokan ódzkodnak a mikrohullámú sütőtől, azoknak

mindenképpen a hagyományos tűzhelyt ajánlom!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Magcipó fehéren – tojással töltve”

  1. Szia BB !

    Megcsináltam a cipócskát, de nem volt mandula lisztem így tettem bele helyette zabkorpát így is tuti.
    Egy kérdés mi a véleményed a káposztáról, bárhol olvastam receptet ahol káposzta volt mindig savanyú káposztát írtak. Én szeretem a húsos káposztát is teljesen paleosan meg lehet csinálni amennyiben a káposzta (édes) paleos kaja.? Hozzávalók: sertészsír, hagyma, só,bors, őrölt paprika, husi kockázva , kevés kapor és káposzta. Ebből mi nem paleós?

    várom válaszod üdv Ildikó

    1. Kedves Ildi!
      Ennek a cipónak az eredeti ötlete a zabos változat. Megtalálod a zabosat a Paleolihleten. Az persze egyáltalán nem baj, hogy te felfedezted ezt a lehetőséget, sőt az egyéni alkotás csak öröm:-) Miután van, aki hajlamos a zabot eltúlozni, ezért 2 hivatkozástól eltekintve zabos receptet a PV-n nem találsz.
      http://paleovital.hu/?p=52 Édes töltött káposzta – szerintem elkerülte a figyelmedet. Már miért ne lenne az édes káposzta paleo?!
      További sok sikert a paleo konyhában, BB

    1. Jóval erősebb íze lesz, mint a mandulásnak, de dióval is jó. Én szoktam a dió egy részét egy kanál darált tökmaggal helyettesíteni, úgy nekem jobban ízlik. (És a tetejére mákot hintek.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.