Ajvár – paprika, padlizsán krém

A recept egy T-T blog-olvasó gyűjtéséből való!

A kép a Google images-ről való

ajvárüvegbenHozzávalók:

  • 2 paradicsompaprika
  • 1 kg padlizsán 4 dl  olíva olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • Só, cukor, ecet, ízlés szerint

Elkészítés:

  • A padlizsánt egészben addig sütjük a sütőben, míg megég a héja (így lesz finom, füstös íze!)
  • Meghámozzuk, a szintén megsütött paprikával együtt
  • Az egészet összevagdaljuk, keverjük, majd 3,5 dl olajjal kevergetve péppé főzzük
  • Közben sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük
  • Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát, és még egyszer fölforraljuk
  • Kis üvegekbe töltjük, tetejére egy-egy teáskanálnyit teszünk a maradék olajból, lefedjük és hagyjuk kihűlni

A spájzban eláll egy évig is, és húsokhoz, vagy akár magában nagyon finom!

A padlizsán-paprika arányokat lehet variálni nyugodtan, rossz nem lesz.

 


Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.