Magcipó sajttal

1 cipó hozzávalói 1-2 személyre:

  • 2 db tojás
  • 3-5 dkg kemény sajt (A sajt miatt a Nagyrészt paleo kategóriába sorolva!)
  • Csipetnyi só
  • 3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
  • Leheletnyi zsiradék a sütőpohár kenéséhez

Elkészítés:

  • A 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verd fel kemény habbá
  • Óvatosan keverd a habba a tojások sárgáját – a magam részéről van, amikor elegem van a tojás ízéből, és ilyenkor a sárgáját egyszerűen elhagyom!
  • A tojás méretétől függően keverj a tojásokhoz 3-4 evőkanál őrölt mandulát, vagy mandulalisztet
  • A sajtot reszeld le – tehetsz a tésztába is, de az is elég, ha a cipó tetejére szórod; A sajtot rászórhatod a cipóra, amikor az még forró, de természetesen sütés előtt is lehet szórni
  • Zsírozd ki a sütőpoharat, és rakd bele a tésztát
  • Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 4 perc alatt süsd készre

Egészen bizonyos, hogy ugyanezt hagyományos sütőben is meg tudod sütni!

Erre az esetre használhatsz muffin formákat!

Már csak azért is biztos, hogy működik a dolog, mert kaptam visszajelzést arról, hogy sütőben sütve a cipó milyen remekül sikerült!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Magcipó sajttal”

  1. Kedves BB!

    Ezt a cipót megsütöttem úgy, hogy nem vertem fel a tojást, csak összekevertem a hozzávalókat és teflon serpenyőben a tűzhely tetején. Előbb az egyik oldalt és megfordítva a másik felét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.