Fogyási küzdelmeim 6. – böjtök

Étkezési ritmus – LEANGAINS elvrendszer – böjtök

Leangains_logo

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_96_LEANGAINS.php

A link a fiataloknak és a sportolónak szól, a személyes történet az idősebbeknek!

A PALEO FÚZIÓMAT REMÉLEM SOKAN ISMERIK. Vegyes táplálkozás, magliszt nélküliség és mindenből a természetes anyagok használata jellemzi. A család férfi tagjainak különösen bevált. A Szendi-irányzathoz képest lehet benne engedményeket tenni.

Én egy más eset vagyok. Ismét fordulatot vettem az étkezésemben. A LeangaIns étkezést is és a ketogént külön-külön már korábban csináltam. 1. Változtatni néha jó, 2. Van, amikor pedig muszáj, mert megrekedtem.

„Mi tehát pontosan az átmeneti böjtölési módszered, a LEANGAINS elvrendszere?

 Az átmeneti böjtölés alapja az, hogy egy viszonylag hosszabb étkezés nélküli időszakot egy rövidebb táplálkozási periódus követ [a nap során]. Valójában nincs kötött definíciója, a tanulmányok emberek esetében vizsgáltak mostanában 20 órástól 48 órás böjtölést is, és például a minden másnapi böjtöt. Persze ezeknél már jelentkeznek problémák az edzéssel és az étkezés betartásával kapcsolatban.” Tesztoszteron Magazin

Az én megközelítésemben a böjt napi 8:16 órára van lerövidítve, ami véleményem szerint ideális kompromisszum a böjtölés hasznának kiaknázására a negatív hatások megjelenése nélkül. Egy nap tehát marad 8 óra szünettel 2 időpontom van az evésre – délelőtt 11 óra könnyebb és délután 6 óra nehezebb ételek, hogy másnap 11-ig könnyedén bírjam. Egyszer tartottam a 19 nap alatt 24 órás böjtöt is. A koráról senki nem ír szívesen, de a betegségem mellé még 66 éves is vagyok. Volt a paleos éveimben 2 és fél év, amikor már végre a túlsúlyom annyit csökkent, hogy meg tudtam mozdulni. Hihetetlen lendülettel, vetettem bele magamat a mozgásba, de még mindig nem fogytam annyit, hogy ne legyek elhízott. Hol a talpamon, hol a bütyöknél voltak gondjaim. Mára ismét minden rendben. Az immunrendszerem sem olyan erős most „26” évesként, mint „20” évesen, még „benyaltam” az uszodában egy choli fertőzést is, amiből nagy keservesen kikeveredtem. A bélflórám kipurcant. Probiotikum Chen-nel kb. 3 hónap alatt rendbe hoztam magamat.

Egész életemben egyre csökkenő pm.-hormonnal elhíztam. Azt tapasztalom magamon, hogy egész életem low carb életmódját a paleoban folytatva és rengeteg mozgással társítva – gyaloglás, úszás, zumba, jelenleg biciklizés, na ja!!! – és 300ugr thyroxin hormon!!! – MÉG SINCS HOSSZÚ TÁVÚ HATÁS.

Jelenleg az a tervem: hogy tartom a Leangains ritmust, és átkódolom a szervezetemet az inzulin alapú égetésről a máj keto üzemelésére.

Az új életmódot 14 napja folytatom, és a visszaszedett kg-ok olvadnak 😀 – 05.21-én megállapítom, hogy 72 nap ketogénezés mellett a kezdeti leadott 9 kg-ból 3 visszajött, de most a súlyomat tartom.

Deansdale blog  Ketózis, a félreértések csúcsa

 

olvadnak a kilók

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Fogyási küzdelmeim 6. – böjtök”

      1. Kedves Márti!…nem tudom , hogy ismered-e Szabó Szigfrid természetgyógyászt, Budaörsön rendel,….ma telefonon beszéltem vele és kikértem a véleményét a koleszterinemmel kapcsolatosan, ill. elolvastam sok véleményt, visszajelzést az oldalán, többféle betegséggel küzdők és mindenki fogyásról ill. az egészsége helyreállásáról számolt be, étkezési tanáccsal is ellátja a hozzáfordulókat, szalonna, természetes zsírok stb.:))…..

        Most már én is kipróbálom, mert a máj/epe, nyirokerek kitisztításával, remélem a koleszterinem értéke is helyre fog állni, legalábbis ezzel biztatott és a hozzászólók közt is volt ilyen tapasztalat !! :)))
        http://sigfridazegeszsegert.com/ a (Aminoerg) ->REG-ENOR->feltalálóját, KÚRA SZALONNÁVAL : Méregtelenítő, máj és epe tisztító fogyókúra egészséges étrend mellett!
        Komplex ital sok értékes anyaggal!
        Itt lehet most a legolcsóbban megrendelni: http://algaegeszseg.com/szabo-szigfrid-termeszetgyogyasz-a-reg-enor-feltalaloja-portre/

        Reg-Enor GYIK http://algavilag.hu/index.php/reg-enor-gyik/

        Üdv.Amazon

  1. Kedves Márta! Köszönöm a remek ötletet. Ez a fajta ciklus nekem is nagyon bejött, az étkezési tanáccsal együtt. Mínusz 8 kg, kb. 1,5 hónap alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.