A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 1 kg csontozott sertés tarja vagy, mint a képen látható marha tarja
- 1 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Só, őrölt bors, paprika por
- Víz mély fazékban való főzéshez + 2 evőkanál zsír, vagy száraz sütéshez sütőzacskó, vagy tepsiben sütéshez alá öntött ujjnyi víz és alufólia
Elkészítés I.:
- Végy 1 kg sertés tarját, és helyezd egy mély fazékba
- Tisztíts meg egy vöröshagymát, vágd négyfelé, és tedd a hús mellé
- Egy nagy fej fokhagyma gerezdjeit pucold meg, és tűzdeld meg vele a húst
- A tarját jól sózd, borsozd, és szórd meg paprikaporral
- Öntsd fel vízzel a mély lábast úgy, hogy a húst teljesen ellepje
- Főzd a húst puhára; a marha húst jóval hosszabb ideig – legalább 2-3 óra hosszat érdemes főzni
- A főzőlét külön „bezöldségezheted”, a húsból valamennyit apróra vághatsz, és kész is a gulyás leves!
- A főtt húsból napokig lehet falatozni – egy-egy szeletet le lehet belőle vágni, és sütőedényben meg lehet pirítani, vagy készíthető hozzá akár valamilyen mártás is
Elkészítés II.:
- A kg-nyi húst tedd a fenti fűszerekkel sütőzacskóba
- Helyezd a befűszerezett tarját sütőedénybe, és közepes lángon süsd ropogósra
- Szeletelve kiválóan használható magában és szendvicsekhez
Elkészítés III.:
- A tarját tedd a fűszerekkel sütőedénybe, és tedd hozzá a fenti fűszereket
- Önts a hús alá kb. 1 dl vizet, és borítsd be a tálat alufóliával
- Tedd a húst sütőbe, a fólia alatt kb. 35-40 perc alatt meg fog puhulni
- Kb. 10-15 percre vedd le a fóliát, és anélkül süsd a húst ropogósra
- Napokig szeletelheted; felvágottak pótlására kiváló