Tűzdelt tarja egyben

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertés tarja vagy, mint a képen látható marha tarja
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • Víz mély fazékban való főzéshez + 2 evőkanál zsír, vagy száraz sütéshez sütőzacskó, vagy tepsiben sütéshez alá öntött ujjnyi víz és alufólia

Elkészítés I.:

  • Végy 1 kg sertés tarját, és helyezd egy mély fazékba
  • Tisztíts meg egy vöröshagymát, vágd négyfelé, és tedd a hús mellé
  • Egy nagy fej fokhagyma gerezdjeit pucold meg, és tűzdeld meg vele a húst
  • A tarját jól sózd, borsozd, és szórd meg paprikaporral
  • Öntsd fel vízzel a mély lábast úgy, hogy a húst teljesen ellepje
  • Főzd a húst puhára; a marha húst jóval hosszabb ideig – legalább 2-3 óra hosszat érdemes főzni
  • A főzőlét külön „bezöldségezheted”, a húsból valamennyit apróra vághatsz, és kész is a gulyás leves!
  • A főtt húsból napokig lehet falatozni – egy-egy szeletet le lehet belőle vágni, és sütőedényben meg lehet pirítani, vagy készíthető hozzá akár valamilyen mártás is

Elkészítés II.:

  • A kg-nyi húst tedd a fenti fűszerekkel sütőzacskóba
  • Helyezd a befűszerezett tarját sütőedénybe, és közepes lángon süsd ropogósra
  • Szeletelve kiválóan használható magában és szendvicsekhez

Elkészítés III.:

  • A tarját tedd a fűszerekkel sütőedénybe, és tedd hozzá a fenti fűszereket
  • Önts a hús alá kb. 1  dl vizet, és borítsd be a tálat alufóliával
  • Tedd a húst sütőbe, a fólia alatt kb. 35-40 perc alatt meg fog puhulni
  • Kb. 10-15 percre vedd le a fóliát, és anélkül süsd a húst ropogósra
  • Napokig szeletelheted; felvágottak pótlására kiváló

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.