Magtészta kolbásszal

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 3 púpozott evőkanál szezámpehely vagy szezámliszt
  • 5 púpozott evőkanál őrölt mandula vagy mandulaliszt
  • Lehet csak szezámból vagy csak mandulából is készíteni
  • Amennyiben valamilyen lisztből (pelletből) készül a tészta, akkor zsiradék (leginkább jászvaj /ghee/), de lehet más is, hozzáadása is szükséges – kb. egy evőkanállal
  • Só, őrölt bors (elhagyható), őrölt köménymag – különösen a szezámos változatnál szükséges a szezám kesernyés ízének elfedésére (kb. egy teáskanállal)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10-15 dkg jó minőségű kolbász
  • Zöld paprika, erős paprika (elhagyható)

Elkészítés:

  • A 6 tojás fehérjét verd fel pici só hozzáadásával kemény habbá
  • Keverd a fehérjékhez a tojások sárgáját
  • Tegyél ebbe az alapba “liszteket” és szódabikarbónát, továbbá ízlés szerint fűszereket
  • Sütőpapírral kibélelt formába öntsd bele a tésztát, és tűzdeld meg a tetejét kolbászkarikákkal; díszítheted a tésztát paprikával is – A tepsi mérete: 28×19,5 cm!
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd a tésztát ropogósra

Vendégvárónak sem rossz, de pl. munkahelyre-iskolába való elvitelre is kiváló!

Print Friendly

21 hozzászólás a(z) “Magtészta kolbásszal” bejegyzéshez

    1. Ígérem, hogy később lemérem, most nincs időm, mert sietek. Kis méretű tepsi. Ebbe 6 tojásból készült piskótaalap fér bele – kb. akkora, mint a jénai téglalap alakú tálak. Majd megnézem. Szia Lemértem a tepsit, melynek mérete: 28×19,5 cm! BB

  1. Mártika, ez egy tuti jó ötlet volt!!! Vihetem autózni is, hidegen is ehető! !!!Sirály!!! ( A paprikát nem sütöttem bele, a saláta-mixxel mellécsomagoltam, nyersen. Menet közben is ehető…)

  2. Kedves Elmira !

    Kérem, hogy amennyiben van kenyér receptje a receptkönyvben szereplő lenmagliszt alapanyagot kivéve kérem legyen szíves elküldeni. A Szendi Gáborral is értekeztem, alulműködő pajzsmirigyem van és a Szendi Úr azt írta, hogy a lenmag sem jó nekem. Örömmel várom a következő receptkönyvet. A maffinok finomak. Egy csöndben megjegyzendő hozzászólásom, hogy mindenhez igen sok tojás szükséges.

    Üdvözlettel Hódi Rezsőné Békéscsaba.

    1. Kedves Ilona!
      Rossz oldalra írtál; mármint olyan értelemben, hogy a PaleoVital nem Elmíra oldala. Ez BB oldala. Sok kenyér receptet találsz az oldalamon. Írd be a keresőbe, hogy “Kenyerek”, és ha jól emlékszem, akkor 32-féle kenyér receptet olvashatsz. Sok kenyér tojással készül, de vannak tojás nélküliek is. Különösen viszont a tojásfehérjével készült Fehér kenyeret ajánlom, mert a fehérje nem annyira nehezen emészthető, mint a tojás sárgája. Jó böngészést kívánok. BB

    1. Zsókám! Mindkét hivatkozást köszönöm. A Gaps-diéta nagyon hasonlít a paleohoz. A cukkinis recepteket köszi. Cukkinit már csináltam tojással leöntve, de jó ötlet a cukkinis pogácsa. Szia, BB

  3. Paleós üdv, BB!
    A “Magtészta kolbásszal” receptjében ezt olvasom: “Sütőpapírral kibélelt formába öntsd bele a tésztát…” – A gondom az, hogy egyáltalán nem lett önthető. Vajon mit szúrtam el?
    Előre is köszönöm:
    Zsolt

    1. Kedves Zsolt, Szerintem nem rontottál el semmit:-) Finom lett a végeredmény??? Talán plasztikusabb mondat lett volna, hogy “Tedd a tésztát a sűtőpapírral bélelt formába, és egyengesd el.”?! Na, de gondolom, hogy ez a stilisztikai baklövés áthidalható:-))) Jó étvágyat a magtésztához, mert szerintem nagyon finom:-))) BB

  4. Szia!
    Bár már két hónapja paleozom, de ezt a receptet csak tegnap este találtam. Megcsináltam “reggelire”. Isteni finom lett :). Rejtegetsz még ilyen isteni recepteket? :D

  5. Szia BB!
    Tudom, hogy Te vagy a Gastroyal tanácsadója. Tetszik a zsemléjük, és mindössze 3,2 gr ch van bennük. Mennyire megbízhatóak?
    Köszönöm előre is:
    Márti Nógrádból

    1. Szia Márti, Valamikor januárban – egy hónap alatt – a tanácsadásom a GR-nél kifújt:-) Ételbírálatokat adtam nekik, majd elköszöntünk egymástól. Annyit tudok, hogy a dietetikusok szorgalmasan számolják a pontos összetevőket. BB

        1. Kedves Kati!
          Igen, alapvetően van “ökölszabály” :-D Előmelegíted a sütőt 200-220 fokra, majd közepes lángon sütsz – kb. 150 fokon. Nekem régi sütőm van, ezért használom az előmelegítés és a közepes láng szavakat. Legkisebb hőfokon, más néven alacsony lángon akkor sütünk, ha valamit szárítva kell megsütnünk -, mint pl. a habcsókok vagy a crakerek, vagy gyümölcsaszalás sütőben. Remélem, hogy segítettem. BB

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


8 × hat =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>