Magtészta tojással

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 3 púpozott evőkanál szezámpehely
  • 7 púpozott evőkanál őrölt mandula vagy mandulaliszt (ez esetben plusz zsiradék is egy evőkanállal!)
  • 5 dkg sajt (elhagyható!)
  • Só, őrölt köménymag
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés I.:

  • Válaszd szét a tojások fehérjét és külön-külön rakd félre a sárgáját
  • Verd fel a 8 db tojásfehérjét pici só hozzáadásával kemény habbá
  • Kanalazd bele az őrölt magot vagy a maglisztet (tegyél olvasztott kanálnyi zsiradékot pellet használata esetében)
  • Keverd az alaptésztához a szódabikarbónát, a fűszereket, és egy sütőpapírral kibélelt formába (az enyém 28×19,5 cm) kanalazd a tésztát
  • A 8 tojás sárgáját kis mélyedésekbe pottyantsd a tésztába
  • Szurkálhatsz a tésztába sajtdarabokat, vagy ráreszelheted a süti tetejére (elhagyható!)
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt lehet készre sütni

Elkészítés II.:

  • 2 tojásból főzzél kemény tojást (lehet 3-4 is, akkor nagyobb tojásdarabok kerülhetnek a tésztába)
  • 6 tojásfehérjét kevés só hozzáadásával verj fel kemény habbá, keverd bele a tojások sárgáját, az őrölt magokat vagy maglisztet (magliszt esetében használj még valamilyen zsiradékot is), valamint a szódabikarbónát
  • A tésztát öntsd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe
  • A kemény tojásokat pucold meg, és vágd karikákra – több tojás esetén vágd ketté, és helyezd a tésztába azokat
  • Megszórhatod sajttal, vagy tűzdelheted a tésztát sajtdarabokkal
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütheted

Ez a sós sütemény vendégvárónak és elvitelre is kiváló!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.