Májgombóc leves kétféleképpen

I. Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg termelői kenőmájast keverjünk össze 1 db tojással és kanalazz hozzá 2-3 ek. útifűmaghéjat; a tojás nagysága is számít a nevesség szempontjából.
  • Hagy állni a masszát kb. 15′-ig, hogy az útifűmaghéj jól megszívja magát.
  • Teáskanálnyi masszából formázzunk gombócokat és tegyük a forró zöldségleves lébe; amikor feljönnek a gombócok a leves tetejére – kész!

II. Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A „Hagymás csirkemájkrém hidegen” recept alapján készíts csirkemájkrémet (további recepteket is találsz a blogon!)
  • A 4-5 evőkanálnyi csirkemájkrémet keverd össze 6-7 evőkanál őrölt mandulával vagy szezámpehellyel, vagy akár vegyesen is, és üss rá egy tojást; annyi szárazanyagot tegyél ehhez az alaphoz, hogy sűrű masszát kapjál; a krémet fűszerezd ízlés szerint (én chili-paprikát is tettem bele)
  • A forró zöldség- vagy húslevesbe vizezett kanállal rakosgasd be a gombócokat, és várd meg, míg a leves tetejére a megfőtt gombócok feljönnek, ekkor lesz kész!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.