Lila káposzta almával vagy körtével

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lila káposzta
  • 3 db közepes alma vagy körte (Ketogén étkezés esetén minimális gyümölcsöt használj!, csak az íze miatt.)
  • 1 evőkanál zsír
  • Só, gyömbér – AIP esetén; bors és köménymag is mehet hozzá paleoban
  • 0,5 dl víz (elhagyható) – amennyiben van türelmed folyamatosan keverni, mert a káposzta a sózás hatására levet ereszt, akkor a + vizet elhagyhatod
  • Jó minőségű sütni való kolbász vagy “Sült kolbász (azaz kolbász formájú fasírt)” – külön recept szerint; lehet hozzá kínálni pl. húslevesben főtt, majd pirított csirkecombokat

Elkészítés:

  • A lila káposztát laskázd fel, az almákat pucold meg, és vágd apró darabokra
  • Tegyél 1 evőkanál zsírt a serpenyőbe
  • Dobd rá a káposztát
  • Ízlés szerint fűszerezd
  • Állandó keverés mellett “főzd” és pirítsd – egy kevés vizet aláönthetsz, mely feltétlenül főjön el
  • Végül meghámozva és laskázva tedd a káposztához az almákat – Az almát nyersen keverd legutoljára az ételhez, így a nyers alma nem válik cukorrá!
A káposztát tálalhatod a külön megsütött kolbásszal, 
de önmagában is finom!