Tavasz pesto

A veteményesemben kezdenek betakarításra alkalmassá válni egyes zöld félék, nem is beszélve a fűszernövényekről. A medditerrán konyha egyik tipikus kelléke a pesto. Fogyasztják tésztához keverve vagy kenyérre kenve. A tészta lehet paleo, avagy Konjac – NoCarb tészta, vagy lehet paleo kenyér és nem utolsósorban ketogén zsemle NoCarb lisztből sütve. Így hát ezt a finomságot nem kell a mi konyhánkban sem mellőzni.

Hozzávalók és elkészítés egyben – a jelenlegi konyhakerti kínálatból:

  • Zöld félék: 2 maréknyi madár saláta, 1 maréknyi snidling, néhány levél bazsalikom, petrezselyem, tárkony, dísz sóska (a bordó csíkos levél a képen!) vagy sima sóska levél, spenótlevél
  • Fűszerek: 1 kk. só, 2 kk. xukor0stevia, AIP-osoknak glicin vagy 1 tk. méz
  • Olíva olaj – kb. 2 evőkanállal
  • A fenti hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze, a tetejét díszíthetjűk a hozzávalók félretett leveleivel, snidlink virággal.