Baconos zöldségrúd

Hozzávalók:

  • Ketogénben fogyasztható zöldség: uborka, cukkini, patisszon; paleoban és aip-ban jelentős ch-tartalommal pl. sárgarépa, cékla, zeller stb. – a mennyiség létszámfüggő!
  • Bacon – 30-40 dkg
  • Ketogénben – LCHF – 2 dl mascarpone 1 dl tejszínnel hígitva; AIP-ban és paleoban tejterméket nem használunk!
  • 1 csokor kaporlevél
  • 1 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors; AIP-ban fokhagyma por
  • Készíthetünk AIP-os zöldségpürét – mártogatónak!

Elkészítés:

    • A zöldséget hámozzuk, negyedeljük, nyolcadoljuk – kb. 5 cm-es rudakra vágjuk
    • A rudakat baconnal áttekerjük, majd vagy szírpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük és így sütjük meg, vagy (pl. tegnap a nagy melegben) palacsintasütőben 3 részletben, sütés közben forgatva megsütjük.
    • Az LCHF diéta mártásához a mascarponét a tejszínnel és a hozzávalókkal felsorolt fűszerekkel alaposan kikeverjük.