Ketogén húspogácsa – nagy mennyiségben!

Ahhoz, hogy a pogácsád megbízható forrásból származzék, a legkevésbé ajánlok már készen kapható darált hús pogácsákat, bár az Aldiban lehet kapni 87% húst tartalmazót. A legjobb, ha a hentessel ledaráltatod a hozzávalókat, vagy ha szabad tartásból származó van otthon, akkor magad készíted el. Elő is lehet készíteni nagy mennyiségben.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Daráljunk le 1 kg marha lábszárat és 1 kg sertés dagadót (vagy más zsírosabb húsrészt!)
A kétféle húst keverjük össze és üssünk hozzá 3 db M-es tojást.
Fűszerezzük – ki mennyire fűszeresen szereti – pl. 5 gerezd pépesített fokhagymát, sót és őrölt borsot ízlés szerint.
Érdemes robotgéppel összekeverni az egészet, de lehet alaposan átdolgozva kézzel is.
Az egész masszát egy zsírpapíron terítjük szét kb. 1.5 cm-es vastagságúra és nagy méretű pogácsa szaggatóval vagy pohár peremével kiszabjuk, majd elhelyezzük adagolva papír tálcákra.
Fóliával áttekerjük át és mélyhűtőbe tesszük.

Sütéskor felengedés után forró zsírban kell kisütni.