Batáta darált hússal – AIP

Hozzávalók:

  • 1.5 kg batáta (édes krumpli)
  • 1 tk. só
  • 1 kg vegyes – marha-sertés darált hús
  • 1 nagy fej hagyma (ízlés szerint válaszd!)
  • Só, majoránna vagy oregáno (vad majoránna), újhagyma szára
  • 2 ek. kacsa vagy libazsír, kevésbé lesz ízes sertészsírral
  • 1 ek. földi mandula vagy banán liszt szórásra – el is hagyható!

Elkészítés:

  • Hámozzuk meg az édes burgonyákat, vágjuk karikákra, sós vízben főzzük puhára, majd krumplinyomóval pürésítsük.
  • Zsíron pirítsunk meg apróra vágott hagymát, dobjuk a lábasba a darált húst, alaposan forgassuk át és süssük a húst fehéredésig.
  • Zsírpapírral kibélelt mély sütőedénybe rakjunk le egy sor krumplipürét, rá egyengessük el az összes pirított darált húst, majd jöjjön ennek a tetejére még egy sor batáta.
  • Szórjuk meg kevés liszttel a rakottas tetejét, hogy kéreg piruljon az ételre, de ez el is hagyható, nincs különösebb jelentősége!
  • Amikor langyos, felkockázzuk az ételt és a tetejére további nagy mennyiségű apró újhagyma darabokat szórunk.