Zöldségpüré gombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
  • Hosszan főtt húsleves vagy víz
  • 0.5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
  • 1-2 ek. NoCarb rost-mix (csak paleoban!) vagy tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt
  • Fűszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfű – A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepően finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért főzés közben kóstoljunk!

Elkészítés:

  • Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek főzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
  • Főzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
  • Fűszerezzük.
  • A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötőanyagok valamelyikét tegyük, majd a tűzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfőjön.Zöldségpüré gombóccal Paleo, AIPHozzávalók:
    • 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
    • Hosszan főtt húsleves vagy víz
    • 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
    • 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt
    • Fűszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfű – A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepően finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért főzés közben kóstoljunk!

    Elkészítés:

    • Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek főzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
    • Főzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
    • Fűszerezzük.
    • A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötőanyagok valamelyikét tegyük, majd a tűzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfőjön.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!