A mai napon elkészítettem a tegnapi édes lepény fokhagymás-sós változatát.
A zabot, úgy döntöttem, hogy visszaveszem az étrendembe, hiszen gluténmentes. A zabban lévő avenin okozhat gyerekeknek keresztreakciót.
2018-ban Szendi Gábor website-ján megjelent cikk: https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_zab_gyogyito_ereje_a_tudomany_fenyeben.htm
Hozzávalók:
- 20 lapos ek. különleges tisztaságú zabpehely (DM)
- 10 lapos ek. bio arany len liszt (a nem arany színű is megfelelő; lehet pehely is!)
- 2.5 dl langyos víz
- Parajdi só
- Fokhagyma por vagy pépesített fokhagyma
- Kevés zsiradék
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverjük össze 1 tk.-nyi só és a víz hozzáadásával.
- A masszából formáljunk diónyi golyókat.
- A teflon serpenyőt forrósítsuk fel és kevés zsíron süssük meg a lepénnyé lapított tésztát az egyik, majd a másik oldalán.
- Tálaláskor szórjuk meg fokhagyma porral vagy kenjünk a korongokra zúzott fokhagymát és sózzunk.
- Kínáljunk az ételhez salátát.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!