Szendi blogos érdekességek – Mennyit igyunk?

Ezúton útjára indítok „Érdekességek Szendi Gábor blogjáról” címmel egy új kategóriát, mely posztra a blogozók küldenek majd érdekes hozzászólásokat. Ezzel az új rovattal szengab blogozói szeretnék a különös figyelmet érdemlő hozzászólásokat külön gyűjtésben megőrizni.

A bejegyzést küldte: rever

2943.  burry (A paleos orvos! BB)
2011. 10. 13. 18:10

Minden a Szent-Györgyi-Krebs ciklusban és a terminális oxidációban végzi. Ennek a végterméke a hő és energia mellett a víz és a széndioxid.

Tehát ha eszel valamit abból víz is lesz. A fehérjékből és zsírokból több. Annyit kell inni, amennyit a szervezeted kíván, bízz benne, és akkor igyál ha szomjas vagy.

Minden glükóz molekula 4 vízmolekulával tud csak közlekedni a szervezetünkben. Tehát, aki sok szénhidrátot eszik, az sokat is iszik. A nyugati étrendet harsogó ajánlások ezért hangsúlyozzák az ivást; de, aki nem eszik sok szénhidrátot, annak nem kell sok folyadék, mert csinálunk magunknak a „végső megoldásban” ( terminális oxidáció)!

A szomjúságérzet az egyik legerősebb inger, akkor kell inni, ha szomjasak vagyunk, egyébként nincs értelme és felesleges. Ezt a gyerekek is tudják, így nem kell törpe vízműként szaladgálni utánuk, hogy igyanak és zsarolni őket, hogyha nem iszol.

Ez is egy tévhit! Az ásványvíz gyártók nem fogják szeretni a paleosokat!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Szendi blogos érdekességek – Mennyit igyunk?”

  1. Lehet, hogy aki nem eszik sok szénhidrátot annak nincs szüksége annyi folyadékra, viszont a paleo annak ellenére, hogy szénhidrátszegény (legalább is a nyugati étrendhez képest), rostban eléggé gazdag, rostok mellett pedig sokat kell inni, mert különben elzárják a beleket! De abban egyetértek, hogy elég akkor inni, ha szomjas az ember.

    1. Ezt az orvosi véleményt a FB-on egy orvos megerősítette. „Én orvosként egyetértek! Talán mert ismerem a biokémiát? Talán annyira mint az orvos aki 2011-ben mindezt hozzáfűzte egy szengab blog-hoz? Gyakorlati tapasztalat!” Séllei Lajos
      Én laikus vagyok, nem értek hozzá. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.