Halászlé

Halászlé – Google

Zsóka receptje

Hozzávalók:

  • Kb. 1 kg halhús
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • Só, őrölt bors, piros paprika
  • 1-2 zöld paprika
  • 1 nagy érett paradicsom
  • 1 db erős paprika, vagy szárított paprika morzsaléka (elhagyható)

Elkészítés:

  • A megtisztított halak fejét, farkát külön edényben kevés sós vízben megfőzzük
  • A főtt húst kiszálkázzuk
  • Készítünk külön egy lecsós pörkölt alapot: Hagymát lereszelve zsiradékon megfuttatjuk, ráteszünk őrölt paprikát, az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megsózzuk, és kevés vízzel puhára főzzük
  • Ha kész, tésztaszűrőn át passzírozzuk
  • Kapunk egy sűrű alaplevet
  • Beleöntjük azt a levet, amiben a halfarkakat főztük
  • Ezt összeforraljuk, és teszünk még bele 1 kanál őrölt paprikát, esetleg erős paprikát (ezt kínálhatjuk külön is, a gyerekek miatt)
  • Ekkor  belefőzzük a halszeleteket – Körülbelül 10-15 percig főzzük!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.