Madártej – Paleo és AIP


Ez az édesség még a low carb paleoba is beilleszthető. Amennyiben e szerint az irányzat szerint étkezel, akkor egy light-os házilag készült kókusztejet javaslok alapnak.

Az AIP II. szakaszában úgy készíthető el, hogy kókusztejet besűrítünk tojások sárgájával, majd a tetejére kókusz tejszínhabot teszünk! Glicinnel édesítünk.

Hozzávalók:

  1. 5 dl kókusztej vagy kesu-, illetve mandulatej
  2. Paleolit édesítő (stevia vagy xilit …) + pici só, illetve a TED szellemében lehet szirupot is használni – rizs, tápióka, agave
  3. 2 db tojás

Elkészítés:

    • 5 dl kókusztejet vagy magtejet forrósíts fel
    • Tegyél bele ízlés szerint ízesítőt és pici sót
    • Langyos „tejben” keverd el a 2 tojás sárgáját, majd öntsd bele a forró magtejbe, végül folyamatosan kevergetve – lassú tűzön – sűrítsd be
    • A 2 tojás fehérjét verd fel kemény habbá és a forró sűrített tej tetejére evőkanállal kanalazd rá a habot; a hab-gombócokat óvatosan forgasd meg, hogy mindkét oldala megfőjön
    • A madártejet, amikor kihűlt, néhány órára tedd hűtőbe.

A RECEPTET MAJDNEM EBBEN A FORMÁBAN

MEGTALÁLOD EGRESMÁRTÁS CÍMSZÓ ALATT!

Madártej AIP-osan – A kép a Google images-ről való.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Madártej – Paleo és AIP”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.