Ez az édesség még a low carb paleoba is beilleszthető. Amennyiben e szerint az irányzat szerint étkezel, akkor egy light-os házilag készült kókusztejet javaslok alapnak.
Az AIP II. szakaszában úgy készíthető el, hogy kókusztejet besűrítünk tojások sárgájával, majd a tetejére kókusz tejszínhabot teszünk! Glicinnel édesítünk.
Hozzávalók:
- 5 dl kókusztej vagy kesu-, illetve mandulatej
- Paleolit édesítő (stevia vagy xilit …) + pici só, illetve a TED szellemében lehet szirupot is használni – rizs, tápióka, agave
- 2 db tojás
Elkészítés:
-
- 5 dl kókusztejet vagy magtejet forrósíts fel
- Tegyél bele ízlés szerint ízesítőt és pici sót
- Langyos „tejben” keverd el a 2 tojás sárgáját, majd öntsd bele a forró magtejbe, végül folyamatosan kevergetve – lassú tűzön – sűrítsd be
- A 2 tojás fehérjét verd fel kemény habbá és a forró sűrített tej tetejére evőkanállal kanalazd rá a habot; a hab-gombócokat óvatosan forgasd meg, hogy mindkét oldala megfőjön
- A madártejet, amikor kihűlt, néhány órára tedd hűtőbe.
A RECEPTET MAJDNEM EBBEN A FORMÁBAN
MEGTALÁLOD EGRESMÁRTÁS CÍMSZÓ ALATT!
Most csináltam meg, gyorsan kész lett es nagyon finom, koszonom a receptet!
Örülök, hogy siker volt 😀 Márta