A receptet Amelie küldte 2011.11.24-én
A kép a Google images-ről való.
A tökmagos-mandulás kenyér mintájára készült, csak eggyel kevesebb tojással, én diót raktam a mandula helyett bele és nekem sokkal szebb lett most valahogy, és íze is pikánsabb lett
Hozzávalók:
- 50g tökmagliszt
- 120g őrölt dió
- 5 tojás
- Fél evőkanál szódabikarbóna
- Só, őrölt köménymag
- Kis citromlé( egy nyomásnyi)
Elkészítés:
- Keverd össze a hozzávalókat, majd helyezd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőtálba, és 170 fokon (légkeveréses) előmelegített sütőben süsd 30 percig
Opcionálisan megszórhatod különféle magokkal – szezám, tökmag
Übersetzer: Beatrix Nagy
Brot – mit Kürbissamenmehl und Nuss
(aufgrund des Rezepts von „Brot mit Kürbissamen und Mandeln“)
ein Rezept von Amelie
Zutaten:
- 50 g Kürbissamenmehl
- 120 g gemahlene Nüsse
- 5 Eier
- 1 halbe Esslöffel Natron
- Salz, gemahlene Kümmelsamen
- ein bisschen Zitrone (ein Druck)
Zubereitung:
- Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech oder in eine Backschüssel gelegt.
- Im vorgeheizten Backofen bei 170 Grad etwa 30 Minuten backen.
Sziasztok!
A tökmaglisztet hol veszitek és mennyiért?
Köszi
https://www.facebook.com/pages/Nature-Cookta/224114474280032
https://www.facebook.com/pages/Biobolte-tar/112546078815181
http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/829/98/reform-%C3%A9lelmiszerek/lisztek/nature-cookta-t%C3%B6kmagliszt-500-gramm
A Nature-Cookta termékeit vásárold a biobolt-e-tar.hu-n. Kattints, vagy írd be a megadott linket, és a Nature-Cookta oldalára fogsz jutni. A biobolt egyik jellemző profilja a paleos termékek forgalmazása. BB
Sziasztok!
Biztos, hogy nem sok az a 170 fok? Félek, hogy elégetem… :S Nagyon süt a sütőnk…
Zs.
Kedves Zsófi, Szerintem Amelie pontos hőfokot adott, de ha félsz, hogy odaég, nyugodtan kezd a sütést alacsonyabb hőfokon, és csak a végén emeld meg. A kenyereknél nincs olyan tapasztalatom, hogy ne lehetne ránézni a sütőben sülő kenyérre. BB