Kenyér – tökmagliszttel és dióval


A receptet Amelie küldte 2011.11.24-én

tökmagliszteskenyér

A kép a Google images-ről való.

A tökmagos-mandulás kenyér mintájára készült, csak eggyel kevesebb tojással, én diót raktam a mandula helyett bele és nekem sokkal szebb lett most valahogy, és íze is pikánsabb lett

Hozzávalók:

  • 50g tökmagliszt
  • 120g őrölt dió
  • 5 tojás
  • Fél evőkanál szódabikarbóna
  • Só, őrölt köménymag
  • Kis citromlé( egy nyomásnyi)

Elkészítés:

  • Keverd össze a hozzávalókat, majd helyezd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőtálba, és 170 fokon (légkeveréses) előmelegített sütőben süsd 30 percig

Opcionálisan megszórhatod különféle magokkal – szezám, tökmag

Übersetzer: Beatrix Nagy

Brot – mit Kürbissamenmehl und Nuss

(aufgrund des Rezepts von „Brot mit Kürbissamen und Mandeln“)

ein Rezept von Amelie

Zutaten:

  • 50 g Kürbissamenmehl
  • 120 g gemahlene Nüsse
  • 5 Eier
  • 1 halbe Esslöffel Natron
  • Salz, gemahlene Kümmelsamen
  • ein bisschen Zitrone (ein Druck)

Zubereitung:

  • Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech oder in eine Backschüssel gelegt.
  • Im vorgeheizten Backofen bei 170 Grad etwa 30 Minuten backen.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kenyér – tökmagliszttel és dióval”

    1. https://www.facebook.com/pages/Nature-Cookta/224114474280032
      https://www.facebook.com/pages/Biobolte-tar/112546078815181
      http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/829/98/reform-%C3%A9lelmiszerek/lisztek/nature-cookta-t%C3%B6kmagliszt-500-gramm

      A Nature-Cookta termékeit vásárold a biobolt-e-tar.hu-n. Kattints, vagy írd be a megadott linket, és a Nature-Cookta oldalára fogsz jutni. A biobolt egyik jellemző profilja a paleos termékek forgalmazása. BB

    1. Kedves Zsófi, Szerintem Amelie pontos hőfokot adott, de ha félsz, hogy odaég, nyugodtan kezd a sütést alacsonyabb hőfokon, és csak a végén emeld meg. A kenyereknél nincs olyan tapasztalatom, hogy ne lehetne ránézni a sütőben sülő kenyérre. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.