Bermar 2011.11.24-én ötletét paleosítottam
A kép a Google images-ről való
Ez az édesség a mindenkori egymáshoz illő
idénygyümölcsökből elkészíthető!
Hozzávalók – csokis-málnás-narancsoshoz:
- 4 tojásfehérje
- Ízlés szerinti mennyiségben stevia vagy xukor; a TED szerint méz
- 4 evőkanál málna-velő vagy friss idény gyümölcs
- Narancslé – narancsból kifacsarva
- 5 dkg olvasztott fekete csokoládé – akár el is hagyható
Elkészítés:
- A tojásfehérjét verd fel egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habbá
- Majd fokozatosan add hozzá a xukrot, illetve a steviával együtt is felverheted
- Forralj fel egy nagyobb lábasban vizet, és evőkanállal szaggasd bele a galuskát; a galuskákat forgassuk meg a forró fövő vízben, majd szedjük ki egy mély tálba
- Készítsünk málnás-narancsos egyveleget, vagy csokis-málnás-narancsos keveréket – az utóbbit úgy, hogy a fekete csokoládét olvasszuk fel, csavarjunk hozzá annyi narancslét, hogy a csokoládé híg maradjon
- A csokit és narancsot hagyjuk kihűlni; közben pépesítsünk vagy mélyhűtős málnát, vagy idényben friss gyümölcsöt, és keverjük hozzá a csokis öntethez
- A mély tálba kanalazott habgaluskákat locsoljuk meg a csokis-gyümölcsös öntettel