Habgaluska – gyümölcs keverékkel vagy csokival tálalva

Bermar 2011.11.24-én ötletét paleosítottam


A kép a Google images-ről való
Ez az édesség a mindenkori egymáshoz illő
idénygyümölcsökből elkészíthető!

Hozzávalók – csokis-málnás-narancsoshoz:

  • 4 tojásfehérje
  • Ízlés szerinti mennyiségben stevia vagy xukor; a TED szerint méz
  • 4 evőkanál málna-velő vagy friss idény gyümölcs
  • Narancslé – narancsból kifacsarva
  • 5 dkg olvasztott fekete csokoládé – akár el is hagyható

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét verd fel egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habbá
  • Majd fokozatosan add hozzá a xukrot, illetve a steviával együtt is felverheted
  • Forralj fel egy nagyobb lábasban vizet, és evőkanállal szaggasd bele a galuskát; a galuskákat forgassuk meg a forró fövő vízben, majd szedjük ki egy mély tálba
  • Készítsünk málnás-narancsos egyveleget, vagy csokis-málnás-narancsos keveréket – az utóbbit úgy, hogy a fekete csokoládét olvasszuk fel, csavarjunk hozzá annyi narancslét, hogy a csokoládé híg maradjon
  • A csokit és narancsot hagyjuk kihűlni; közben pépesítsünk vagy mélyhűtős málnát, vagy idényben friss gyümölcsöt, és keverjük hozzá a csokis öntethez
  • A mély tálba kanalazott habgaluskákat locsoljuk meg a csokis-gyümölcsös öntettel

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.