A receptet VegAdri küldte 2011.11.25-én
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 10-10 dkg darált kókuszt és szezámmagot 10 dkg vajjal, 1 tojással és 2 dkg őrölt xukorral gyúrd össze, majd vékonyra nyújtsd ki, és tedd egy nagy tepsibe
- 10 dkg darált xukrot 4 egész tojással keverd ki habosra, majd keverj bele 20 dkg darált diót
- A xukros diót kend rá a tésztára, és az egészet lassan süsd ki
- Ha kihűlt, borítsd ki a sütőedényből, és a tésztát alaposan kend meg gyümölcsvelővel (friss vagy mélyhűtött pépesített/összetört gyümölcs
- Végül vágd ketté, és fordítsd a lapokat egymásra
Nagyon könnyű és finom kis süti ez, amellett, hogy egyszerű elkészíteni!
Szekler Kuchen
Übersetzer: Nagy Beatrix
ein Rezept von VegAdri
Zutaten und Zubereitung gleichzeitig:
• 10-10 dkg Kokosflocken und Sesamsamen, 10 dkg Butter, 1 Ei und 2 dkg gemahlene
Birkezucker werden gut geknautscht. Der Teig wird dann dünn ausgerollt und auf ein
Backblech gelegt.
• 10 dkg gemahlene Birkezucker und 4 Eier werden schaumig gerührt. Dann 20 dkg
gemahlene Nüsse werden dazu gegeben und gerührt.
• Diese Mischung wird auf den Teig gestrichen und im Ofen fertig ausgebacken.
• Wenn der Teig gekühlt ist, dann wird er aus dem Backblech gestürzt und mit Obstmark
(frisches oder tiefgekühltes, gemixtes Obst) geschmiert.
• Schließlich halbieren wir den Teig und kehren diese aufeinander.
Es ist ein leichter und zarter Kuchen, außerdem kann man einfach zubereiten.
Nagyon jó receptnek tűnik! A nyáron főztem paleo lekvárt, meggyet és epret, gondolom azzal is megkenhetem?
Megkenheted lekvárral, csak a lekvár nem 100% paleo. A „szendi blogos érdekességek” link alatt keresd meg az „Enni vagy nem enni” posztot. BB
Szia BB ! Meg szeretném kérdezni , h miért kell a xukrot ledarálni ?
Kedves Márti, Őszintén szólva nem tudom?! -, talán VégAdri még selymesebbé akarta tenni a süti állagát a porcukor használatával?! BB
Kedves BB!
Szeretem a recepteket, amiket közzé teszel, nagyon sokat már elkészítettem, vagy hamarosan szeretnék elkészíteni. Amit szeretnék megjegyezni: sokan tesznek fel recepteket, nagyon elnagyoltan leírva az elkészítés módját. Ez azért kellemetlen, mert amikor az ember készíti pl. a süteményt, akkor szembekerül dolgokkal, amit esetleg nem tud kezelni. Konkrét példa pl. a székely sütemény. Összeállítottam a tésztáját, de olyan ragacsos volt, hogy azt olyan módon sem sodorni, sem kinyújtani nem lehetett. Erre például fel kell hívnia figyelmet, mi a teendő ilyenkor. Vagy pl.-ul milyen hőfokon, mennyi ideig kell sütni. Az hogy „lassan süsd ki” egy nagyon tág fogalom, mert nem tudom, hogy mikor kész például. Aki nem gyakorlott sütő, az bizony belefut ezekbe a dolgokba, és lehet elrontja, és el is megy a kedve tőle. Szóval szeretném ha figyelnétek a pontos receptleírásokra, gondolva a nem gyakorlott háziasszonyokra is:) Köszönöm a figyelmedet!
Kedves Klári, Sajnálom a kudarcot. Én nem mindig készítem el magam is a recepteket. A tapasztalatokat jó, hogy megkülditek nekem, mert azzal ki tudom egészíteni az adott receptet. Amikor egyébként ragacsos egy tészta, olyankor nyugodtan tegyél hozzá még lisztet, amikor meg túl száraz, akkor tojást vagy valamilyen folyadékot – vizet, magtejet – pl. Az is eszembe jutott, hogy pl. nagyobb tojásokat használtál, mint VegAdri, ez is egy lehetséges alternatíva. BB
Megsütöttem a sütit, jól sikerült. Én két sütőpapír között nyújtottam ki a tésztát. A kókuszos részbe csak 5 dkg szezámmagot tettem, és 15 dkg kókuszt, mert féltem a szezámmag karakteres ízétől. Még így is eléggé kiérződik. Lehet, hogy legközelebb csak kókusszal csinálom. Nagyon ötletes recept, és tényleg nem nehéz elkészíteni! Köszönöm a receptet!
Kedves Judit, Örülök a sikernek. Egyéni ízlés kérdése, hogy a szezámlisztet ki, mennyire szereti. BB