Tepsiben sült rántott csirke

Tepsiben sült rántott csirke

Hozzávalók:

Filézett felső comb – annyi, amennyi el fog fogyni

  • Csirkemell – annyi, amennyi el fog fogyni
  • Tojás
  • I. verzióhoz: Kókuszliszt vagy mandulaliszt (a képen mandulalisztes változat látható) + Parmezán sajt (elhagyható), de ha hozzáadod, akkor a husi még finomabb lesz!!!;

II. verzióhoz:  kikevert tojás hozzáadott sóval + kókuszliszt/mandulaliszt + szezámpehely vagy őrölt mandula/dió

    • III. verzióhoz: kikevert tojás hozzáadott sóval + zabliszt + zabkorpa – Ez a zabos variáció megengedő – se Szendi, se TED
  • Pici olíva olaj, vagy zsír
  • Zománcozott vagy teflon mély tepsi
  • Alufólia az első változathoz

Elkészítés I.:

  • Filézd ki a felső combokat (a bőrét le lehet venni?!) vagy vedd meg filézve – vágd fel lapos szeletekre (a nyesedéket elrakhatod egy pörkölthöz)
  • Filézett csirkemell – vágd lapos szeletekre
  • Keverj össze pici sóval annyi tojást a panírhoz, mely elegendő lesz a hússzeletek panírozásához
  • Készíts ki kókuszlisztet (A kókuszlisztet elkeverheted hozzáadott parmezán sajttal)
  • Panírozd be kétszer a húsokat: tojás –> kókuszliszt –> tojás –> kókuszliszt
  • Egy zománcozott vagy teflon mély tepsit leheletnyire olajozz be olíva olajjal
  • Rakd le a húsokat egymás mellé a tepsi aljára
  • Fedd be alufóliával a tepsit, és tedd be a sütőbe
  • Kb. 15 perc kell a fóliával való sütéshez – nézz rá a húsokra!!!
  • Vedd le az alufóliát, és tedd vissza a tepsit, és süsd tovább a húst, ameddig ropogósra nem sül
  • Nekem először a húsok alja sült ropogósra; ekkor megfordítottam őket, és ropogósra sütöttem a másik oldalukat is
  • A SÜTÉS ALATT TÖBBSZÖR NÉZZ RÁ A MŰRE!!!

Elkészítés II.:

  • A filézett csirkecombokat forgasd meg kókusz- vagy mandulalisztben (pellet)
  • Ezután jön a felvert sós tojásban való forgatás
  • Majd következik a szezámpehelyben vagy az őrölt mandula/dió panír
  • A tepsibe tegyél 2-3 evőkanál zsírt, és rakd le a panírozott csirkedarabokat
  • Kb. 20-25′ perc alatt fog ropogósra sülni a hús, melyeket sütés közben meg kell forgatni

Print Friendly, PDF & Email

15 thoughts on “Tepsiben sült rántott csirke”

  1. Én sütőpapírral kibélelem a tepsit, a papírt kicsit megkenem valamilyen zsiradékkal, és így sütöm. Garantáltan nem ragad le. Ugyanígy sütöm a fasírtot is.

  2. ez volt a tegnapi ebéd. isteni finom ropogós panírja lett. egyszer fordítottam meg, utána már alufólia nélkül sütöttem. csak így fogom sütni ezentúl a rántotthúst.

  3. Úgy még nem próbáltátok, hogy előszőr a kókuszolajban megmártjátok a hússzeleteket, utána megforgatni a panírba, hogy így milyen lesz?…én kifogom próbálni!:))))

    1. A receptben is szezámpehely szerepel. Ha nincs pelyhed, akkor őröld meg. Ha meg végképp nincs semmi otthon a tojáson kívül, akkor forgasd meg tojásban, és süsd ki. Nem lesz olyan szép a bundája, de gyakorlatilag a húst ekkor párizsiasan készíted el. BB

  4. Köszönöm BB!!!
    Új vagyok még ebben a formában, de nagyon bejön nekünk ez a módi:) Már 11 kilót fogytam, éééééés minden kajcsizás után jól érzem magam!!!
    Köszönöm, hogy írtál!
    Boldog karácsonyt kívánok innen is Neked és családodnak!!!!

  5. Sajnos csak zabliszt volt itthon, ami a paleo-ban kompromisszum, de végül darált dióba és mandulába (az ALDI-ban mindig kapható 20 dkg-os kiszerelésben) forgatva fantasztikusan finom lett! (Zsíradéknak kókuszolajat használtam.) Nagyon köszönöm a receptet!

  6. Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy kókuszzsírban kisütve is jó a rántott hús, vagy a fasírt? Csak, mert a napraforgóolajról tudjuk, hogy vércukor-sokkot okoz, így tepsisen meg félek, hogy száraz lesz a hús, és nem eszi meg a párom. A kókuszzsír átmenet lenne a kettő között. 🙂
    Köszi előre is a választ.

    1. Kedves Krisz, Feltétlenül jó a kókuszzsír. Keresd ki a „Ropogós panír …” bejegyzést, ott más rántott hús készítési módok is le lettek írva. A magam részéről az abszolút voksot a tepsishez teszem, mert ha tarjából sütsz, az tuti, hogy zsíros lesz, a másik pedig, hogy nem bűzlik a zsírtól az egész lakás. Willson éppen a kókuszzsírra esküszik, mert ez a zsír még többször fel is használható. Tudod: „Kinek a pap, kinek a papné:)” BB

    1. Közepes lángon – ez kb. 180 fok. Nekem nincs légkeveréses sütőm. A saját tapasztalat is hozzáadandó. Nyugodtan rá is nézhetsz közben a csirkére. Mindenesetre nem szabad hirtelen sütni, ez szerintem evidens, még akkor is, ha nincs különösebb konyhai tapasztalatod. BB

  7. A mai húsok olyan sok vizet tartalmaznak,hogy nem szerencsés lefóliázni a tepsit,mert akkor elázik a panir.Inkább lassú tüzön süssük készre, szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.