Hozzávalók:
Filézett felső comb – annyi, amennyi el fog fogyni
- Csirkemell – annyi, amennyi el fog fogyni
- Tojás
- Só
- I. verzióhoz: Kókuszliszt vagy mandulaliszt (a képen mandulalisztes változat látható) + Parmezán sajt (elhagyható), de ha hozzáadod, akkor a husi még finomabb lesz!!!;
II. verzióhoz: kikevert tojás hozzáadott sóval + kókuszliszt/mandulaliszt + szezámpehely vagy őrölt mandula/dió
-
- III. verzióhoz: kikevert tojás hozzáadott sóval + zabliszt + zabkorpa – Ez a zabos variáció megengedő – se Szendi, se TED
- III. verzióhoz: kikevert tojás hozzáadott sóval + zabliszt + zabkorpa – Ez a zabos variáció megengedő – se Szendi, se TED
- Pici olíva olaj, vagy zsír
- Zománcozott vagy teflon mély tepsi
- Alufólia az első változathoz
Elkészítés I.:
- Filézd ki a felső combokat (a bőrét le lehet venni?!) vagy vedd meg filézve – vágd fel lapos szeletekre (a nyesedéket elrakhatod egy pörkölthöz)
- Filézett csirkemell – vágd lapos szeletekre
- Keverj össze pici sóval annyi tojást a panírhoz, mely elegendő lesz a hússzeletek panírozásához
- Készíts ki kókuszlisztet (A kókuszlisztet elkeverheted hozzáadott parmezán sajttal)
- Panírozd be kétszer a húsokat: tojás –> kókuszliszt –> tojás –> kókuszliszt
- Egy zománcozott vagy teflon mély tepsit leheletnyire olajozz be olíva olajjal
- Rakd le a húsokat egymás mellé a tepsi aljára
- Fedd be alufóliával a tepsit, és tedd be a sütőbe
- Kb. 15 perc kell a fóliával való sütéshez – nézz rá a húsokra!!!
- Vedd le az alufóliát, és tedd vissza a tepsit, és süsd tovább a húst, ameddig ropogósra nem sül
- Nekem először a húsok alja sült ropogósra; ekkor megfordítottam őket, és ropogósra sütöttem a másik oldalukat is
- A SÜTÉS ALATT TÖBBSZÖR NÉZZ RÁ A MŰRE!!!
Elkészítés II.:
- A filézett csirkecombokat forgasd meg kókusz- vagy mandulalisztben (pellet)
- Ezután jön a felvert sós tojásban való forgatás
- Majd következik a szezámpehelyben vagy az őrölt mandula/dió panír
- A tepsibe tegyél 2-3 evőkanál zsírt, és rakd le a panírozott csirkedarabokat
- Kb. 20-25′ perc alatt fog ropogósra sülni a hús, melyeket sütés közben meg kell forgatni
Én sütőpapírral kibélelem a tepsit, a papírt kicsit megkenem valamilyen zsiradékkal, és így sütöm. Garantáltan nem ragad le. Ugyanígy sütöm a fasírtot is.
ez volt a tegnapi ebéd. isteni finom ropogós panírja lett. egyszer fordítottam meg, utána már alufólia nélkül sütöttem. csak így fogom sütni ezentúl a rántotthúst.
Úgy még nem próbáltátok, hogy előszőr a kókuszolajban megmártjátok a hússzeleteket, utána megforgatni a panírba, hogy így milyen lesz?…én kifogom próbálni!:))))
Még nem. Várjuk a beszámolót. 🙂
Sziasztok!
Ha nincs semmilyen lisztem itthon, akkor mibe márthatom tojás előtt?????
A receptben is szezámpehely szerepel. Ha nincs pelyhed, akkor őröld meg. Ha meg végképp nincs semmi otthon a tojáson kívül, akkor forgasd meg tojásban, és süsd ki. Nem lesz olyan szép a bundája, de gyakorlatilag a húst ekkor párizsiasan készíted el. BB
Köszönöm BB!!!
Új vagyok még ebben a formában, de nagyon bejön nekünk ez a módi:) Már 11 kilót fogytam, éééééés minden kajcsizás után jól érzem magam!!!
Köszönöm, hogy írtál!
Boldog karácsonyt kívánok innen is Neked és családodnak!!!!
Köszönöm hogy megtanulhattam a zsír nélkül süthető rántottcsírke készítését Éva
Sajnos csak zabliszt volt itthon, ami a paleo-ban kompromisszum, de végül darált dióba és mandulába (az ALDI-ban mindig kapható 20 dkg-os kiszerelésben) forgatva fantasztikusan finom lett! (Zsíradéknak kókuszolajat használtam.) Nagyon köszönöm a receptet!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kókuszzsírban kisütve is jó a rántott hús, vagy a fasírt? Csak, mert a napraforgóolajról tudjuk, hogy vércukor-sokkot okoz, így tepsisen meg félek, hogy száraz lesz a hús, és nem eszi meg a párom. A kókuszzsír átmenet lenne a kettő között. 🙂
Köszi előre is a választ.
Kedves Krisz, Feltétlenül jó a kókuszzsír. Keresd ki a „Ropogós panír …” bejegyzést, ott más rántott hús készítési módok is le lettek írva. A magam részéről az abszolút voksot a tepsishez teszem, mert ha tarjából sütsz, az tuti, hogy zsíros lesz, a másik pedig, hogy nem bűzlik a zsírtól az egész lakás. Willson éppen a kókuszzsírra esküszik, mert ez a zsír még többször fel is használható. Tudod: „Kinek a pap, kinek a papné:)” BB
Hány fokon? Légkereveréses vagy sem?
Közepes lángon – ez kb. 180 fok. Nekem nincs légkeveréses sütőm. A saját tapasztalat is hozzáadandó. Nyugodtan rá is nézhetsz közben a csirkére. Mindenesetre nem szabad hirtelen sütni, ez szerintem evidens, még akkor is, ha nincs különösebb konyhai tapasztalatod. BB
A mai húsok olyan sok vizet tartalmaznak,hogy nem szerencsés lefóliázni a tepsit,mert akkor elázik a panir.Inkább lassú tüzön süssük készre, szerintem.
Kedves Kata! Igazságod vagyon …, nekem viszont, mint a mellékelt kép is mutatja siker volt fólia nélkül is:-) BB