Bermar küldött receptötletet, melyet továbbgondoltam.
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza (2 x 25 dkg)
- 10 dkg jászvaj (ghee) – elhagytam!
- Rumaroma
- 1 csomag zselatin, vagy agar-agar
- 1 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál vaníliás xukor a tejszínhez
- Stevia vagy xukor a gesztenyéhez
- Piskóta maglisztből alaprecept
- Csokiöntet – válassz egy receptet a Csokikrémek közül
Elkészítés:
- Süsd meg a piskótát, „babapiskóta” méretűre kockázd fel, majd egyenletesen locsold-kend meg a vaníliás xukorral ízesített kókusztejszínnel
- A 2 csomag gesztenyemasszát reszeld le, és keverd ki 10 dkg jászvajjal (elhagyható), a rumaromával, valamint hozzáadott édesítéssel
- Egy mély tálat vízzel öblíts ki, majd béleld ki folpack-kal, utána ismét vizezd
- A tálba először a gesztenyét helyezd el, ennek a tetejére kell a „tejszínes” piskótát rárakni
- Készíts 5 dl-nyi zselatint vagy agar-agar-ral tortabevonót, és langyosan öntsd a tálra
- Amikor megdermedt, akkor borítsd ki a süteményt – alul lesz a piskóta, felül pedig a gesztenye
- Az egész süteményt öntsd le csokikrémmel