Gesztenye-halom

Bermar küldött receptötletet, melyet továbbgondoltam.

Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenyemassza (2 x 25 dkg)
  • 10 dkg jászvaj (ghee) – elhagytam!
  • Rumaroma
  • 1 csomag zselatin, vagy agar-agar
  • 1 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál vaníliás xukor a tejszínhez
  • Stevia vagy xukor a gesztenyéhez
  • Piskóta maglisztből alaprecept
  • Csokiöntet – válassz egy receptet a Csokikrémek közül

Elkészítés:

  • Süsd meg a piskótát, „babapiskóta” méretűre kockázd fel, majd egyenletesen locsold-kend meg a vaníliás xukorral ízesített kókusztejszínnel
  • A 2 csomag gesztenyemasszát reszeld le, és keverd ki 10 dkg jászvajjal (elhagyható), a rumaromával, valamint hozzáadott édesítéssel
  • Egy mély tálat vízzel öblíts ki, majd béleld ki folpack-kal, utána ismét vizezd
  • A tálba először a gesztenyét helyezd el, ennek a tetejére kell a „tejszínes” piskótát rárakni
  • Készíts 5 dl-nyi zselatint vagy agar-agar-ral tortabevonót, és langyosan öntsd a tálra
  • Amikor megdermedt, akkor borítsd ki a süteményt – alul lesz a piskóta, felül pedig a gesztenye
  • Az egész süteményt öntsd le csokikrémmel

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.