Karalábé főzelék vagy leves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 fej karalábé
  • Víz
  • Só, bors, egy marék bazsalikom, csipetnyi édesítés (stevia vagy xukor) . AIP-ban a bors elmarad, édesítőként egy tk. mézet használjunk!
  • 2 dl kókusztej
  • 1 tojás sárgája
  • AIP habarás – 2 dl kókusztej turmixolva a karalábé egy maroknyi részével
  • Kevés olívaolaj

Elkészítés:

  • A karalábékat tisztítsd meg, és vágd fel ceruza-vékony csíkokra, majd pedig egészen apró forgácsokra.
  • Tedd vízbe, és főzd puhára.
  • Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, xukorral, továbbá apróra vágott friss bazsalikommal.
  • A 2 dl kókusztejbe keverd bele a tojás sárgáját/AIP-ban a NoCarb lisztet, és a még fövő lébe keverd bele a habarást; lassú tűzön főzd fel a főzeléket.
  • Önthetsz az alaphoz ízlés szerint vizet is, tehát levesnek felhígíthatod.
  • Az elkészült étel tetejét locsold meg egy kis olívaolajjal.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.