Aszpikos sós finomságok

Zöldségek aszpikban – Google

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • Vegyes zöldséget kevés vízben – nekem karfiolom, sárgarépám, és fagyasztott spenótlevelem volt itthon – főzz meg annyira, hogy még roppanós maradjon, és öntsd le róla a levet.
    • Bélelj ki folpack-kal egy mélyebb edényt – lehet fém és lehet porcelán is.
    • A kihűlt zöldséget helyezd a tál aljára, és sózd, fehér borssal és fokhagymával, esetleg bio szárított zöldségkeverékkel szórd meg. AIP-ban borsot ne használj!
    • Tetszés szerint válassz húsokat és tojást (esetleg sajtot is), amivel megtöltöd a tálat: pl. főtt fűszeres csirkemáj, házi angolszalonna és házi vastag kolbász karikák feltekerve, akár főtt hús darabok. AIP-ban a zöldség mellé húsféléket tehetsz, szalonnát és fokhagymás májat.
    • A hézagokba tovább zöldségeket lehet vagdosni: pl. csemege uborkát, pritamin paprikát – nem AIP!, petrezselymet stb.
    • 6 db zselatin lapot már a műveletek kezdetén áztass be 0,5 liter langyos vízbe; majd amikor már felengedtek a lapok, állandó keverés mellett forrósítsd fel a zselatinlapokkal együtt a vizet. Zselatin porral is elkészíthető úgy, hogy keverj el 2 dl hideg vízzel 3 ek. port, eközben kezd tegyél oda 3 dl vizet melegíteni. Ahogy készen van a hideg vizes keverék, öntsd a melegedő vízhez és folyamatosan keverve forrósítsd fel. Zárd el a melegítést, vedd le az edényt a lapról, langyosra hagyd kihűlni, majd öntsd rá a zöldségre. Az arány tehát 0.5 liter víz + 3 ek. zselatin por. Ezt a mennyiséget lehet arányosan növelni vagy csökkenteni.
    • A zselatinos folyadékot kihűléskor öntsd rá a sós egyvelegre.
    • Két tányérral végezd az étel kiborítását – először borítsd az első nagytányérra, húzd le a folpackot, majd a zselékocka tetejére helyezz egy másik nagytányért, és arra borítsd rá a kész kockát.Tálalhatod egyben, és előre kockákra felvágva.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.