Hideg lecsó vagy ratatuille befőzése télire

Lecsó vagy Ratatuille befőzése- A kép a Google images-ről való.

A Marti család receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsompaprika
  • 2 kg fehér paprika (lehet bogyiszlói is vagy vegyesen)
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 1 liter olíva olaj
  • 2 dl mustár
  • 5-6 db cseresznyepaprika

Ratatuille készítése esetén:

  • 2 kg padlizsán
  • 1 kg cukkini, vagy bébi tök

Elkészítés:

  • A paprikát, padlizsánt egészben kell a sütőben megsütni, majd a héját lehúzni (a padlizsánnak feltétlenül!)
  • 1 kg hagymát felszeletelünk (karikára vagy apróra), és 0,5 liter olajban kicsi víz hozzáadásával egy nagyméretű fazékban megdinszteljük
    az 1 kg paradicsomot megfőzzük, majd átpaszírozzuk (készen is megvehetjük)
    A paprikát, padlizsánt és a hagymát a cseresznyepaprikával együtt daráljuk le
    A ledarált paprikát, padlizsánt és hagymát, továbbá az átpasszírozott paradicsomot és a további 0,5 l olajat, mustárt és ízlés szerint sót beletesszük a nagyméretű fazékba
  • Az összes hozzávalót összekeverjük, és forrástól számítva 2 órán át állandó keverés közben főzzük
  • Ezután a kész lecsót üvegekbe rakjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni
  • Tartósító nem kell hozzá!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN A MARTI CSALÁD!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.