Padlizsánkrém leves – BB

Ma hallottam a rádióban – paleosítottam,

továbbgondoltam… és közkinccsé teszem, mert különleges!

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók (1-2 személyre):

    • Egy nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • Só, bors, fokhagyma (ízlés szerint)
    • Olíva olaj
    • Kókusztej (5 dl vagy több, vagy + víz?!)
    • Reszelt sajt (parmezán, trappista, cheddar… )
    • Tökmag olaj díszítéshez (elhagyható)
    • 1 tojás sárgája (a sűrítéshez — elhagyható)

Elkészítés:

  • A padlizsánt sütőben megsütöm (Ne ijedj meg, ha a héja megég, a padlizsán húsa még finom ízű marad)
  • A padlizsán héját lehúzom, és a húsát feldarabolom
  • A vöröshagymát apró darabokra vágom, és olíva olajon, kicsi víz hozzáadásával megdinsztelem
  • A már puha hagymához hozzádobom a padlizsánt és a fűszereket, és az egészet összefőzöm
  • Turmix-gépben (legegyszerűbb botmixerrel – ha van?!) az alapot össze-turmixolom, és felöntöm a kókusztejjel (+ kevés vízzel), a levest átforralom
  • A tojás sárgáját kevés langyos tejjel elkeverem, és beleöntöm  a forró levesbe, állandó keverés mellett, lassú tűzön ismét átforralom
  • Tálaláskor a leves tetejére löttyintett kevés tökmagolajjal és/vagy reszelt sajttal kínálom

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.