Rakott csokikenyér csokival leöntve

Receptkönyvek vásárlása

.., avagy jó munkához idő kell!

Tegnap váratlan vendégek jelentkeztek be nálam. Gyorsan bedobtam a kenyérsütőbe a csokikenyér hozzávalóit. Valahogy olyan nyögvenyelősre sikeredett, de arra már nem volt időm, hogy praktikával feljavítsam?! – Hát, nem is volt óriási sikere, …, na persze a csak rövid időre beugró vendégek talán éhesek se voltak?!

A mai feljavítás módszere a következő, mely máskor is bátran alkalmazható:

  • Süss egy Kenyérsütős kenyér XII. – Csokikenyeret,   – természetesen sütőben is ugyanez a kenyér megsüthető!
  • Vágd fel lapokra – először kisebbekre vágtam (…, de minek?); megkentem gyümölcsvelővel, megszórtam kókuszreszelékkel – Még mindig nem ízlett!
  • Főzz egy csokikrémet, melyben feltétlenül legyen fekete csoki is, hogy végül márványosra meg tudjon dermedni
  • Egy fóliával kibélelt formába rakd le szép sorjában a kenyérszeleteket, hogy majdan a szeleteket könnyedén ki tudjad venni a formából
  • Kend meg valamilyen gyümölcsvelővel, vagy gyümölcsdarabokkal
  • Erre a sorra tegyél megint csokikenyér darabokat, és kend meg bőségesen csokikrémmel
  • Ha még mindig van a kenyeredből, akkor megint rakj le egy kenyér-réteget
  • Végül az egészet vond be a maradék csokival
  • Tedd a sütit legalább dermedésig hűtőbe
  • Előre vágd fel a süteményt, hogy megszilárdulás után, ne töredezzen a máz

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.