Szezámpelyhes-piskóta

Ez a piskóta alap 4 tojással készült!, hiszen a receptben megadott mennyiség felezhető vagy akár duplázható is.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál szezámpehely
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Paleolit édesítőszer (stevia, xukor, xilit …)
  • Sütőpapírral kibélelt kisebb méretű mély tepsi (kör vagy négyzet alakú), vagy szilikonos tepsi

Elkészítés:

  • Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá
  • Óvatosan keverd bele a szódabikarbónát és a tojások sárgáját
  • A 8 tojáshoz 8 evőkanál szezámpehelyhet keverj. Az arány ennél a „liszt”-nél mindig 1:1 legyen, mert a szezámpehely nehéz és ragadós.
  • Felverheted az egész tojásokat egyben is, csak ekkor tovább for tartani a habosítás.
  • Tegyél a tésztába ízlés szerint édesítőt
  • Előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig

Töltelék és dizájn:

  • A piskótát megtöltheted valamilyen gyümölcsvelővel-gyümölcshússal; kókuszkrémmel.
  • A süti tetejére pedig önthetsz mokkakrémet és ghee-ben pirított diót vagy mogyorót.
  • Mokkakrémet készíthetsz úgy, hogy 10 dkg csokit lefőzött fekete kávéban felolvasztasz, és a felolvadt csokikrémbe beleöntesz egy kevés kókusztejet.

A képen látható borítás:

  • Kimagozott mélyhűtött meggyből gyümölcsvelő.
  • 2 dl kókusztejszín (Cocomas) – mézeskalács fűszerkeverékkel és xukor0steviával elkeverve.
  • A sütemény teteje gólyi bogyóval lett megszórva.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.