Szárnyas májpástétom – kétféleképpen

A képen kétféle májpástétom látható, és az alábbi mennyiségből egyszerre készült kétféle!

Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemáj (lehet kacsa- és libamáj is) – ebből készült resztelt máj (vöröshagyma, fokhagyma, paprika por, só, őrölt bors; AIP – hagymafélék, só)
    • 20 dkg töpörtyű (lehet kacsa- és libatöpörtyű is – ezek a legfinomabbak!; ha más nincs, akkor akár sertés töpörtyű)
    • 1 evőkanál mustár – nem AIP
    • Só, őrölt bors – nem AIP, gyömbér, majoránna
    • 1 dl kókusztejszín vagy a kókusztej sűrű része

Elkészítés:

Alap:

  • Készítsd el a resztelt májat (pörkölt):
    • Vágj apróra 2 fej vöröshagymát és egy egész fej fokhagymát
    • A hagymákat dinszteld meg, majd dobd rá a csirkemájat
    • Fűszerezd – csak sót ne tegyél rá, mert a sótól a máj megkeményedik
    • Amikor már puha, akkor húzd félre, és hagyd kihűlni

Májpástétom I.

  • A resztelt májat és a szárnyas töpörtyűt – robotgéppel, botmixerrel, húsdarálón -, ami van „őröld” pépesre
  • Oszd ketté, ha kétféle májast akarsz készíteni!
  • Fűszerezd
  • A krémet alaposan keverd ki, és kész
  • Illik hozzá az uborka (a képen is az látható!)

Májpástétom II. -„Tejfölös”

    • A májas-töpörtyűs összetört alaphoz önts hozzá 1 dl kókuszkrémet
    • Fűszerezd
    • Robotgép habverőjével krémesre kevertem, és petrezselyemmel díszítettem

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.