A képen kétféle májpástétom látható, és az alábbi mennyiségből egyszerre készült kétféle!
Hozzávalók:
-
- 0,5 kg csirkemáj (lehet kacsa- és libamáj is) – ebből készült resztelt máj (vöröshagyma, fokhagyma, paprika por, só, őrölt bors; AIP – hagymafélék, só)
-
- 20 dkg töpörtyű (lehet kacsa- és libatöpörtyű is – ezek a legfinomabbak!; ha más nincs, akkor akár sertés töpörtyű)
- 1 evőkanál mustár – nem AIP
- Só, őrölt bors – nem AIP, gyömbér, majoránna
- 1 dl kókusztejszín vagy a kókusztej sűrű része
Elkészítés:
Alap:
- Készítsd el a resztelt májat (pörkölt):
- Vágj apróra 2 fej vöröshagymát és egy egész fej fokhagymát
- A hagymákat dinszteld meg, majd dobd rá a csirkemájat
- Fűszerezd – csak sót ne tegyél rá, mert a sótól a máj megkeményedik
- Amikor már puha, akkor húzd félre, és hagyd kihűlni
Májpástétom I.
- A resztelt májat és a szárnyas töpörtyűt – robotgéppel, botmixerrel, húsdarálón -, ami van „őröld” pépesre
- Oszd ketté, ha kétféle májast akarsz készíteni!
- Fűszerezd
- A krémet alaposan keverd ki, és kész
- Illik hozzá az uborka (a képen is az látható!)
Májpástétom II. -„Tejfölös”
-
- A májas-töpörtyűs összetört alaphoz önts hozzá 1 dl kókuszkrémet
- Fűszerezd
- Robotgép habverőjével krémesre kevertem, és petrezselyemmel díszítettem