Sertés dagadó magos töltelékkel I.


https://cookpad.com/hu/receptek/5949190-kolbasszal-toltott-dagado-savanyukaposzta-agyon?via=pinterest A kép a beidézett linkről való!

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadót vettem, de csak a fele volt tölthető – kb. 25 cm-es rész!!! Így a husiból amit megtöltöttem, az fél kg volt.
  • 0,5 kg hús (tölteni)
  • 0,5 kg hús nagyobb kockákra vágva (pirítani)
  • 30 dkg magliszt (mindenből, ami otthon van), pl.: 10 dkg szezámpehelyliszt, 5 dkg lenmagliszt, 15 dkg kókuszliszt
  • 4 tojás
  • 1 óriás csokor petrezselyem
  • Só, bors, fokhagyma, csilipor, bio szárított zöldségpor
  • Kevés olíva olaj
  • Hústű

Elkészítés:

  • A sertésdagadó belsejét szúrd és vágd fel, úgy hogy tölthető legyen
  • A dagadó esetlegesen fel nem szúrható részeit nagy kockákra vágd fel, és tedd félre
  • A töltelékhez egy tálba öntsd bele a maglisztet
  • Üsd a lisztbe a 4 db egész tojást, szórd bele a fűszereket
  • Egy óriás csokor petrezselymet vágj apróra (én gyakran vagdosom ollóval az alapba, így nem kell külön deszkát használni!), és tedd bele a tálban lévő töltelék-anyagba
  • A töltelék anyagait kézzel vagy kanállal keverd össze jól tapadó masszává
  • Töltsd meg a dagadót, majd hústűvel tűzd össze a husit
  • Tedd a töltött húst egy kisebb mély sütőformába, és tedd mellé a maradék kockázott húsdarabokat
  • Locsold meg egy kevés olíva olajjal
  • Tedd a tepsit a sütőbe, és közepes fokozaton süsd ropogósra
  • Körülbelül 25-30 perc alatt készül el

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.