Hozzávalók:
- 1 kg sertésdagadót vettem, de csak a fele volt tölthető – kb. 25 cm-es rész!!! Így a husiból amit megtöltöttem, az fél kg volt.
- 0,5 kg hús (tölteni)
- 0,5 kg hús nagyobb kockákra vágva (pirítani)
- 30 dkg magliszt (mindenből, ami otthon van), pl.: 10 dkg szezámpehelyliszt, 5 dkg lenmagliszt, 15 dkg kókuszliszt
- 4 tojás
- 1 óriás csokor petrezselyem
- Só, bors, fokhagyma, csilipor, bio szárított zöldségpor
- Kevés olíva olaj
- Hústű
Elkészítés:
- A sertésdagadó belsejét szúrd és vágd fel, úgy hogy tölthető legyen
- A dagadó esetlegesen fel nem szúrható részeit nagy kockákra vágd fel, és tedd félre
- A töltelékhez egy tálba öntsd bele a maglisztet
- Üsd a lisztbe a 4 db egész tojást, szórd bele a fűszereket
- Egy óriás csokor petrezselymet vágj apróra (én gyakran vagdosom ollóval az alapba, így nem kell külön deszkát használni!), és tedd bele a tálban lévő töltelék-anyagba
- A töltelék anyagait kézzel vagy kanállal keverd össze jól tapadó masszává
- Töltsd meg a dagadót, majd hústűvel tűzd össze a husit
- Tedd a töltött húst egy kisebb mély sütőformába, és tedd mellé a maradék kockázott húsdarabokat
- Locsold meg egy kevés olíva olajjal
- Tedd a tepsit a sütőbe, és közepes fokozaton süsd ropogósra
- Körülbelül 25-30 perc alatt készül el