A receptet és a képet Timi küldte 2012.02.10-én
Paleo és egyéb termékek vásárlása
Zsömle hozzávalói:
- 3 db tojás különválasztva
- Tojásonként számolva:
-
- 1 evőkanál kókusztejszín (vagy kókusztej sűrű része)
- 1/2 mokkáskanál tökmagolaj, vagy olívaolaj
- 1 csipet szódabikarbóna
- Néhány csepp citromlé
- Fél mokkáskanál sót
- Kevés egész szezámmag
- Kevés reszelt kemény sajt
Zsömle elkészítése:
- Keverd össze a tojássárgájával a tejszínt, az olajat és a szódabikarbónát
- A tojások habját némi citromlé és só hozzáadásával verd fel kemény habbá
- A sárgáját keverd össze a kemény habbal
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozd fel a „tésztát”
- A „pacák” tetejének egyik felét szórd meg szezámmaggal, a másik felét reszelt kemény sajttal
- A halmokat előmelegített (180 fok) sütőben süsd egészen visszavéve a fokozatot, inkább szárítva kb. 25 percig
- A sajtos halmok kicsit szét fognak terülni – ezek lesznek a hamburger alapjai
- A szezámosok lesznek a hamburger kalapjai
Összeállítás:
- Süssél húspogácsát/fasírtokat/ (Timi pulyka-fasírtot készített)
- Tegyél salátát a zsemle közé, paleo ketchupot, paleo mustárt, majonézt, szeletelt hagymát, uborkát (ami éppen van otthon)
A blogon található Pisti paleo zsemle receptje is!
Hamburgerre is van egy másik példa.
„előmelegített (180 fok) sütőben süsd egészen visszavéve a fokozatot, inkább szárítva kb. 25 percig”
Ez pontosan mit jelent? Milyen fokozatot vegyek vissza? A hőfokot? Ha igen, akkor hány fokra és hány perc elteltével vegyem vissza?
Köszi, Xéna
Kedves Xéna, Nekem régi Karancs sütőm van, és nincs sütőhőmérőm. Kb. 10 percig melegítsd a sütőt a legmagasabb fokozaton, ezután vedd vissza a legalacsonyabbra. Ha légkeveréses a sütőd, akkor a fokozatokat is e-szerint értelmezd. BB