Paleo tojás-zsömle – hamburgernek is!

A receptet és a képet Timi küldte 2012.02.10-én

Receptkönyvek vásárlása

Paleo és egyéb termékek vásárlása

Zsömle hozzávalói:

  • 3 db tojás különválasztva
  • Tojásonként számolva:
    • 1 evőkanál  kókusztejszín (vagy kókusztej sűrű része)
    • 1/2 mokkáskanál tökmagolaj, vagy olívaolaj
    • 1 csipet szódabikarbóna
    • Néhány csepp citromlé
    • Fél mokkáskanál sót
    • Kevés egész szezámmag
    • Kevés reszelt kemény sajt

Zsömle elkészítése:

  • Keverd össze a tojássárgájával a tejszínt, az olajat és a szódabikarbónát
  • A tojások habját némi citromlé és só hozzáadásával verd fel kemény habbá
  • A sárgáját keverd össze a kemény habbal
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozd fel a „tésztát”
  • A „pacák” tetejének egyik felét szórd meg szezámmaggal, a másik felét reszelt kemény sajttal
  • A halmokat előmelegített (180 fok) sütőben süsd egészen visszavéve a fokozatot, inkább szárítva kb. 25 percig
  • A sajtos halmok kicsit szét fognak terülni – ezek lesznek a hamburger alapjai
  • A szezámosok lesznek a hamburger kalapjai

Összeállítás:

A blogon található Pisti paleo zsemle receptje is!

Hamburgerre is van egy másik példa.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleo tojás-zsömle – hamburgernek is!”

  1. „előmelegített (180 fok) sütőben süsd egészen visszavéve a fokozatot, inkább szárítva kb. 25 percig”
    Ez pontosan mit jelent? Milyen fokozatot vegyek vissza? A hőfokot? Ha igen, akkor hány fokra és hány perc elteltével vegyem vissza?
    Köszi, Xéna

    1. Kedves Xéna, Nekem régi Karancs sütőm van, és nincs sütőhőmérőm. Kb. 10 percig melegítsd a sütőt a legmagasabb fokozaton, ezután vedd vissza a legalacsonyabbra. Ha légkeveréses a sütőd, akkor a fokozatokat is e-szerint értelmezd. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.