Rakott kelbimbó – BB-módra

Hozzávalók:

  •  25 dkg kelbimbó
  • 15 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka)
  • Só, bors, paprika por – kb. 1-1-1 kávéskanállal; AIP-ban só, fokhagyma por, rozmaring és kakukkfű morzsolva (pl. szárított)
  • 3 db tojás – haladó AIP-ban 3 db tojás sárgája vagy kezdőben 1 ek. zselatin langyos vízzel elkeverve
  • 1 lapos evőkanál mandulaliszt  (lehet más világos liszt is); AIP-ban 1 ek. keményítő – tápióka, nyílgyökér
  • 2 db palacsinta sütő
  • 1 teáskanál zsír

Elkészítés:

  • Főzd puhára a kelbimbót, majd vágd ketté mindegyiket
  • A tojásokat üsd fel és habverővel habosítsd, sózd, borsozd, paprikával fűszerezd
  • A darált húst sózd, borsozd, paprikázd és alaposan keverd össze
  • Az egyik palacsinta sütőbe helyezd el a fél kelbimbókat és kis egységekben tedd rá a fűszerezett darált húst, sütés közben forgasd meg
  • Amikor átsült az alap, akkor öntsd rá a 3 db tojást, melyet felhabosítottál és világos paleo liszttel összekevertél
  • Süsd az egyik oldalát, majd borítsd át egy másik enyhén zsírozott palacsintasütőbe, melyben készre pirítod
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rakott kelbimbó – BB-módra”

  1. Próbáld meg liszt nélkül úgy, hogy liszt helyett a tojásokhoz ugyanannyi folyós kókuszzsírt adj, és habosítsd fel majonézszerűen. Finomabb is, könnyebb is lesz…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.