„Rudis” csokis sütemény

„Rudis” csokis sütemény

Hozzávalók:

    • 6 db tojás
    • 6 evőkanál gesztenyeliszt (pellet)
    • Késhegynyi szódabikarbóna
    • Stevia vagy xukor édesítésnek
    • 15-20 dkg kókuszliszt (pellet) – a kívánt mennyiségű krém függvénye
    • 1 egész citromlé
    • 5 dkg olvasztott keserű csokoládé, vagy 2 evőkanál kakaópor
    • 1-1,5 dl kókuszolaj – a kívánt mennyiségű krém függvénye
    • 2 dl kókusztejszín vízzel 3 dl-re hígítva, vagy 3 dl kókusztej

Elkészítés:

    • Piskóta:
      • A 6 tojás habját verd – pici citromlé hozzáadásával – kőkeményre
      • Keverd a habba óvatosan a tojások sárgáját, az édesítést, a késhegynyi szódabikarbónát
      • Majd szintén nagyon óvatosan – 2 kanalanként a habra szórva és keverve készítsd el a tésztát – Lényeges, hogy a hab ne essen össze!
      • Zsírpapírral kibélelt kisebb mély sütőedénybe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben (kb. 180 fok), a lángot visszavéve, közepes lángon süsd a piskótát tűpróbáig
      • A sütőajtót nyugodtan kinyithatod sütés közben, és látni fogod, hogy a piskóta kb. 15 perc alatt elkészül
    • Krém:
      • 15-20 dkg kókuszlisztet  1 egész citrommal keverd össze, és ízlés szerint édesítsd
      • Egy kisebb lábasban a kókusztejbe tedd a csokit vagy a kakaó port, továbbá az kókuszzsírt – Állandó keveréssel olvaszd egybe, majd várj, míg langyos lesz!
      • A citromos kókuszlisztet keverd ki a csokis masszával; amennyiben nem elég híg a massza, akkor önthetsz hozzá még nyugodtan vizet, vagy kókusztejet, mert a kókuszliszt jellemző tulajdonsága, hogy megduzzad

Összeállítás:

    • A piskótalapot vágd ketté
    • Kend meg a „rudis” krémmel az alsó lapot, majd kend be a sütemény tetejét is
    • A kókuszzsír, ha a sütit egy kis időre hűtőbe teszed, meg fog dermedni; ezután vágd fel kockákra
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “„Rudis” csokis sütemény”

  1. Gondolom, nem egy egész citrom kell bele, ugye? (mert az elkészítésnél ez van) Csak az az 1 ek megy bele, amit az elején a hozzávalók között listázol.

    1. Tényleg pontatlan voltam a receptben, kösz, hogy szóltál. Én egy egész citrom levét tettem bele. Kóstold meg a lisztet, és ha neked elég egy evőkanállal, akkor tegyél bele annyit. Jó sütést, szia, BB

  2. Sziasztok!
    engem igazán az érdekelne, hogy melyik lisztet mire, hogyan érdemes használni, vagy éppen mire nem érdemes. Melyiket melyikkel lehet helyettesíteni. Az ízeket már egészen jól átlátom, de az állagokkal van némi gondom és sok receptben látom, hogy többfajta lisztet kevertek össze, ez mitől függ?
    Ha valahol már van erről irás akkor lécci küldjetek hozzá linket.
    előrre is köszi, Andi

    1. Kedves Andi!
      Ezzel a linkkel tudok válaszolni: http://paleovital.hu/?p=5493
      Ezenkívül a következő tapasztalataim vannak: A pelletek a hozzáadott folyadéktól megduzzadnak, ezzel a térfogatnövekedéssel számolni kell. A szezámliszthez sós dolgok sütésénél érdemes őrölt kömény tenni, mert van, akinek a szezám kesernyés. A napraforgóbél liszt kiváló hagyományos rántásnak, viszont, ha ezzel pl. kenyeret sütsz, akkor oxidálódik, és ronda zöld színe lesz, ezért kell hozzá szőlőmaglisztet használni. A legközömbösebb ízű, tehát sokoldalúan felhasználható a mandulaliszt. A gesztenyelisztnek van a legmagasabb kalória és szénhidrát tartalma. A többit már neked kell személyesen kitapasztalnod. Szia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.