Hozzávalók (2-3 főre) és elkészítés egyben:
- Végy 0,5 kg gyalult édes káposztát (nekem fehér és piros káposztám volt egyben legyalulva)
- Tedd a káposztát egy fazékba, és önts rá 5 dl paradicsomsűrítményt
- Öntsd fel még kb. 2 dl vízzel
- A következő fűszereket tedd a lébe: só, őrölt bors, 1 db babérlevél, stevia vagy xukor (az édes-sós hatásért), …, én tettem bele csipetnyi chili paprikát is, mert szeretem a paradicsom és a chili ízét együtt (elhagyható!)
- Főzd addig, amíg a káposzta meg nem puhul
- Végül a tetejét locsold meg valamilyen olajjal, vagy pl. egy kevés libazsírral
- Rántás nélkül is tökéletes az étel, de ha feltétlenül rántani akarod, akkor napraforgóbél lisztből a hagyományos módon kiváló rántás készíthető!
Nekem nagy kedvencem a paradicsomos káposzta, rántás helyett kevés apróra vágott, pirított hagymával szoktam „megbolondítani”. Én egyébként külön főzöm a káposztát, és csak akkor öntöm rá a paradicsomot, mikor már puha.