Paradicsomos káposzta, ami nem rossz emlékű menzai

Hozzávalók (2-3 főre) és elkészítés egyben:

  • Végy 0,5 kg gyalult édes káposztát (nekem fehér és piros káposztám volt egyben legyalulva)
  • Tedd a káposztát egy fazékba, és önts rá 5 dl paradicsomsűrítményt
  • Öntsd fel még kb. 2 dl vízzel
  • A következő fűszereket tedd a lébe: só, őrölt bors, 1 db babérlevél, stevia vagy xukor (az édes-sós hatásért), …, én tettem bele csipetnyi chili paprikát is, mert szeretem a paradicsom és a chili ízét együtt (elhagyható!)
  • Főzd addig, amíg a káposzta meg nem puhul
  • Végül a tetejét locsold meg valamilyen olajjal, vagy pl. egy kevés libazsírral
  • Rántás nélkül is tökéletes az étel, de ha feltétlenül rántani akarod, akkor napraforgóbél lisztből a hagyományos módon kiváló rántás készíthető!
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Paradicsomos káposzta, ami nem rossz emlékű menzai”

  1. Nekem nagy kedvencem a paradicsomos káposzta, rántás helyett kevés apróra vágott, pirított hagymával szoktam „megbolondítani”. Én egyébként külön főzöm a káposztát, és csak akkor öntöm rá a paradicsomot, mikor már puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.