Pisztáciás mandula torta

A receptet és a képeket VegAdri küldte 2012. április 7-én

Az alábbi kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  •  2 evőkanál kakaópor
  •  Ízlés szerint xillit vagy más paleokonform édesítőszer
  • Csipet só

A krémhez:

  • 5 dkg finomra darált mandula
  • 10 dkg finomra darált natúr pisztácia
  • 20 dkg puha jászvaj (ghee)
  • Paleo édesítőszer
  • Vaníliás xilit, vagy eritrit
  • Esetleg 1 dl kókuszkrém

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókból kevert piskótát sütünk (a csipet sóval és az édesítőszerekkel felverjük a tojások fehérjét, majd gyorsan belekeverjük a tojássárgákat, majd óvatosan a darált diót és a kakaóport is)
  • Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük – kb. 20-25′-ig
  • A kihűlt tésztát 3 db egyforma téglalapra vágjuk
  • A puha jászvajat az édesítőszerekkel habosra keverjük, majd a fenti darált magokat is belekeverjük
  • Ha túl sűrű lenne, kis kókuszkrémmel lazíthatjuk a krémet
  • A krémet háromfelé osztjuk; rétegezzük a tésztalapokat és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalait
  • Díszítésnek használhatunk darált mandulát, reszelt vagy darabos csokit, natúr pisztáciaszemeket…
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.