Peche Melba (Pesmelba – Vaníliakrémes gyümölcs piskótával vagy anélkül)

Peche melba – Google

A képen a Peche Melba paleos vaníliakrémes, piskóta nélküli változata látható

BB receptje

Hozzávalók:

  • Lédús gyümölcs – elsősorban őszibarack, érett sárgabarack, meggy, érett puha szilva stb.; téli időszakban mélyhűtött gyümölcs
  • Piskóta maglisztből (Írd be a keresőbe!) – a piskóta elhagyható! A TED-et követve ne egyél süteményt!
  • Rumaroma (elhagyható!)
  • 5 dl kókusztej
  • 2 tojás sárgája
  • Vaníliaxukor (vagy más paleolit édesítő – stevia, xukor + vaníliarúd)

Elkészítés:

  • Végy egy nagy gyümölcsös tálat – mutatós üveg vagy kerámia
  • Helyezd el benne az ízlésed szerint kiválogatott lédús meghámozott, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket
  • Készíts el valamilyen maglisztből nagyobb adag piskótát (elhagyható!)
  • Darabold fel kisebb kockákra a piskótát, locsold meg rumaromával, és szórd a gyümölcs közé

Készíts el egy vaníliakrémet:

  • 4 dl kókusztejet forralj fel
  • 1 dl tejben keverd el a 2 tojás sárgáját és a vaníliaxukrot
  • majd keverd a tojássárgás sűrítő anyagot a forró kókusztejbe
  • és lassú tűzön folytonos keverés közben főzd sűrűre a krémet
  • A kihűlt vaníliakrémmel locsold meg a gyümölcsös piskótát
  • Az egészet hűtsd le

A Peche Melba tetejére tehetsz Paleo tejszínhabot (a receptek között megtalálod; írd be a keresőbe!), vagy a kemény tojáshabot evőkanállal kanalazd a vaníliakrémbe, és  főzd bele!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.