A képen a Peche Melba paleos vaníliakrémes, piskóta nélküli változata látható
BB receptje
Hozzávalók:
- Lédús gyümölcs – elsősorban őszibarack, érett sárgabarack, meggy, érett puha szilva stb.; téli időszakban mélyhűtött gyümölcs
- Piskóta maglisztből (Írd be a keresőbe!) – a piskóta elhagyható! A TED-et követve ne egyél süteményt!
- Rumaroma (elhagyható!)
- 5 dl kókusztej
- 2 tojás sárgája
- Vaníliaxukor (vagy más paleolit édesítő – stevia, xukor + vaníliarúd)
Elkészítés:
- Végy egy nagy gyümölcsös tálat – mutatós üveg vagy kerámia
- Helyezd el benne az ízlésed szerint kiválogatott lédús meghámozott, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket
- Készíts el valamilyen maglisztből nagyobb adag piskótát (elhagyható!)
- Darabold fel kisebb kockákra a piskótát, locsold meg rumaromával, és szórd a gyümölcs közé
Készíts el egy vaníliakrémet:
- 4 dl kókusztejet forralj fel
- 1 dl tejben keverd el a 2 tojás sárgáját és a vaníliaxukrot
- majd keverd a tojássárgás sűrítő anyagot a forró kókusztejbe
- és lassú tűzön folytonos keverés közben főzd sűrűre a krémet
- A kihűlt vaníliakrémmel locsold meg a gyümölcsös piskótát
- Az egészet hűtsd le
A Peche Melba tetejére tehetsz Paleo tejszínhabot (a receptek között megtalálod; írd be a keresőbe!), vagy a kemény tojáshabot evőkanállal kanalazd a vaníliakrémbe, és főzd bele!