A receptet Trifán Livi küldte; a Moszkauer első képe a Google images-ről való, a második kép saját.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1-2 db bio narancs héját Willson Paloerezervátum blogján található leírás szerint kandírozunk.
- A kandírozás után a felhasznált edény alján maradt karamellizálódott xilithez 15 dkg durvára darabolt diót és kb. 5 dkg kandírozott narancshéjat adunk és összekeverjük.
- Egy tálcára sütőpapírt teszünk és a diós-narancsos-xilites keverékből egy teáskanállal kiadagolva kupacokat teszünk, majd laposra nyomkodjuk őket.
- Kb. 1 óra múlva a xilit megint keményre köt. Nem kell sütni !
- A korongok alját magas kakaótartalmú étcsokoládéba mártogatjuk vagy kanállal rákenjük.
- Mivel a xilit miatt elég édes lesz, ezért ajánlott legalább 85%-os étcsokoládét használni.
Az édesség ízesítésén lehet finomítani, lehet kevésbé édesre készíteni!