Moszkauer

A receptet Trifán Livi küldte; a Moszkauer első képe a Google images-ről való, a második kép saját.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1-2 db bio narancs héját Willson Paloerezervátum blogján található leírás szerint kandírozunk.
  • A kandírozás után a felhasznált edény alján maradt karamellizálódott xilithez 15 dkg durvára darabolt diót és kb. 5 dkg kandírozott narancshéjat  adunk és összekeverjük.
  • Egy tálcára sütőpapírt teszünk és a diós-narancsos-xilites  keverékből egy teáskanállal kiadagolva kupacokat teszünk, majd laposra nyomkodjuk őket.
  • Kb. 1 óra múlva a xilit megint keményre köt. Nem kell sütni !
  • A korongok alját magas kakaótartalmú étcsokoládéba mártogatjuk vagy kanállal rákenjük.
  • Mivel a xilit miatt elég édes lesz, ezért ajánlott legalább 85%-os étcsokoládét használni.

Az édesség ízesítésén lehet finomítani, lehet kevésbé édesre készíteni!

kandírozottnarancs01kandírozottnarancs1kandírozottnarancs0

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.