Nyúlragu zöldséggel

Nyúlragu zöldséggel – A kép a Google images-ről való.

A receptet Robin küldte 2012. május 8-án

A receptet aktualizáltam az AIP szerint – 2018. november 16-án!

Hozzávalók:

  • Egy nyúl kicsontozva
  • 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna vagy erdélyi szalonna az AIP-osoknak
  • 5-6 szál új fokhagyma (vagy ua. gerezd régi)
  • Kb. 1 kg vegyes  zöldség – sárgarépa, hagyma, karfiol (akár gomba is mehet!)
  • Pirított mandula – AIP-ban nem!

Elkészítés:

  • A nyúlhúst apró kockára vágjuk (mint a raguhoz).
  • A szalonnát is összekockázzuk, üvegesre sütjük, a kisült zsírból egy evőkanállal félreteszünk
  • A szalonnára tesszük a kockára vágott húst és a fokhagymát, ízlés szerint sót (kevés tárkonnyal is megbolondítható), fedő alatt annyi levet ereszt, hogy 20-25 perc alatt megpuhul, majd zsírjára sütjük
  • Vokban vagy bármi más megszokott módon a zöldségeket a félretett zsíron megpirítjuk, vagy pároljuk, ki mit szeret jobban
  • A végén a húst a zöldségekkel összekeverjük, 1-2 perc múlva vesszük le a tűzről. A fenti mennyiség négy főre elég (kb. 1,5 kg-os egész nyúltest).
  • A tetejét meg lehet szórni pirított mandulával. A zöldségek egy részét turmixolva nyakon is lehet önteni. (az én ötletem!)

„Én a zöldségeket „kopogósabban” – félig nyersen – szeretem, a gyerekek viszont puhábban, szaftosabban… Más „zöldekkel” is bátran lehet kísérletezni. A szalonna és a zöldségek miatt nem lesz száraz az egyébként nagyon kevés zsírt tartalmazó nyúlhús, valamint ebben a formában nem kell sokáig főzni (mint a nyúlpörköltet) vagy sütni (mint a szalonnával tűzdelt nyulat), a nyers(ebb) ételt kedvelőknek is megfelelhet.” Robin

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Nyúlragu zöldséggel”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.