Macaroon

A receptet és a képet P. D. Timi küldte 2012.05.11-én

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandula megőrölve
  • 4 evőkanál porított xukor; vagy 2 evőkanál méz vagy szirup (TED)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 tojásfehérje
  • 3 dkg mandula a díszítéshez – elhagyható!

Elkészítés:

  • Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét
  • Az őrölt mandulát keverd össze a porított xukorral/mézzel, és a kakaóporral, majd óvatosan forgasd bele a habba
  • A masszát töltsd egy közepes nylon zacsiba, csípd le az egyik csücskét és a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe pici kb 50 Ft-os nagyságú pacákat nyomkodj
  • Fél órát szárítsd őket a levegőn, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 14 perc alatt süsd meg

Sütés közben, elkészülhet a csokikrém:

  • 1 dl sűrű zsíros kókusztej
  • 1 ek. kókuszkrém
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 csapott ek. xukor
  • 5 kocka étcsoki (kb. 2.5 dkg)

Végül:

  • A hozzávalókat csomómentesen keverd el, majd lassú tűzön melegítsd össze.
  • Lehűlve tedd a hűtőbe, majd mikor már csak a krém közepe folyás, keverd össze az egészet, hogy kenhető legyen.
  • A süti pacákat teljesen hagyd kihűlni, különben szétmorzsálódnak
  • Egy éles, vékony pengéjű késsel, könnyen le lehet választani a papírról
  • A krémmel összeragasztott sütiket tedd vissza a hűtőbe, nem szeretik a párás meleget
  • Végül még nyomkodhatsz a sütibe mandula szemeket
Print Friendly, PDF & Email

13 thoughts on “Macaroon”

  1. Jól néz ki! Meg is csinálnám, de ti hol vesztek mandulát? Az aldiban felment az ára a lidlben meg megszünt a pucolt darált mandula, ami egész jó áron volt. 3000 Ft kilója, ahol csak látom, de ennél inkább több. Ha van olcsó beszerzési helyetek, kérlek osszátok meg! Köszi

    1. Szia !
      Őrölt mandulát piacon szoktam venni , mégpedig a Vámház körúti piacin, ahol darálnak török mogyorót , mandulát, diót, mákot.

      a piacon jobbra hátul ,

  2. Sziasztok!

    Azt meg tudjátok mondani, hogy az alacsony hőfok mit jelent? 50 fokon, mint mondjuk a habcsók készül vagy 150 fokon süljön? Előre is köszönöm!

    1. A maracoon (bár még soha nem sütöttem meg) habcsókfélének néz ki, tehát a recept írója biztosan a legalacsonyabb – szárítás-sütés – fokozatra gondolhatott. A piskótáknál szoktam írni, hogy előmelegített sütőt vedd vissza közepes lángra. Remélem, hogy segítettem. BB

  3. Nagyon finom lett egyébként, de szerintem kicsit sok volt a négy tojásfehérje, mert nagyon folyós volt és hiába hagytam hűlni, alig tudtam felszedni a papírról, meg nem lett olyan szép alakja, inkább ronda, de finom:)

  4. A 4 tojás sárgája jó csokikrém készítéshez. A tojássárgákat göz felett, 4Tk Xilittel folyamatosan keverni, ha kivilágosodott és besürüsödött, 5 dkg jó minöségü étcsokoladét hozzáadni, tovabb keverni, ha túl sürü, cocomas-szal javitható az állaga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.