A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Kemény tojás (annyi darab, ahányan enni fognak belőle)
- 1-2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por
- Só, bors, pirospaprika – ízlés szerint
- Olíva olaj
- Víz
- 1 dl kókusztej + 1 tojássárgája a habaráshoz (elhagyható)
Elkészítés:
- Főzz meg keményre annyi tojást, ahány főnek készíted az ételt, és vágd fel apró darabokra
- A vöröshagymát vágd apró kockákra, és enyhén pirítsd meg olíva olajon; majd öntsd fel egy kevés vízzel, és dinszteld meg a hagymát
- Tedd a hagymás alapba a fűszereket – pirospaprika, só, bors, fokhagyma
- A kemény tojás darabokat dobd rá a fűszeres alapra és kb. 1-1,5 dl vízzel öntsd fel a pörköltet
- A pörköltet most már csak össze kell rottyantanod – egyszer forrásig főzöd, elzárod a tüzet, és kész
- Amennyiben habarással készíted, akkor a felforralás után még keverd a pörköltbe a kókusztejjel kikevert tojássárgáját, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrítsd be az alaplét