Tojáspörkölt

A kép a Google images-ről való

tojasporkolt

Hozzávalók:

  • Kemény tojás (annyi darab, ahányan enni fognak belőle)
  • 1-2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por
  • Só, bors, pirospaprika – ízlés szerint
  • Olíva olaj
  • Víz
  • 1 dl kókusztej + 1 tojássárgája a habaráshoz (elhagyható)

Elkészítés:

  • Főzz meg keményre annyi tojást, ahány főnek készíted az ételt, és vágd fel apró darabokra
  • A vöröshagymát vágd apró kockákra, és enyhén pirítsd meg olíva olajon; majd öntsd fel egy kevés vízzel, és dinszteld meg a hagymát
  • Tedd a hagymás alapba a fűszereket – pirospaprika, só, bors, fokhagyma
  • A kemény tojás darabokat dobd rá a fűszeres alapra és kb. 1-1,5 dl vízzel öntsd fel a pörköltet
  • A pörköltet most már csak össze kell rottyantanod – egyszer forrásig főzöd, elzárod a tüzet, és kész
  • Amennyiben habarással készíted, akkor a felforralás után még keverd a pörköltbe a kókusztejjel kikevert tojássárgáját, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrítsd be az alaplét
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.