Nagyon egyszerű étel, igazság szerint nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál Nature Cookta tökmagliszt
- 1 kávéskanál mustár
- Fűszerek: őrölt kömény, só, pici bors
- A sütéshez sertés zsír
Köret:
- 1 nagy fej hagyma felkarikázva
- 1 csokor retek megmosva, negyedelve
Elkészítés:
- A fasírt hozzávalóit keverd össze, picit pihentesd, ezalatt karikázd fel a hagymát, és darabold fel a retket
- A zsírt forrósítsd fel, és evőkanál nagyságú húsgombócokat süss ki; a kanál hátuljával picit lapítsd le őket, és mindkét oldalát süsd pirosra
- A fasírt zsírjában néhány perc alatt süsd meg a hagymát és a retket is, szalvétára tedd, hogy a zsírt felszívja, utána tálalhatsz
Szia BB,
Nagyon jó, egyszerű, gyors és finom étel 🙂
A tökmaglisztet felválthatom őrölt tökmagra?
Köszi, Andi
Tisztelt paleosok ! Mitevo legyen az ember, ha olyan helyen lakik(peldaul Szekelyfoldon) , ahol nem lehet vasarolni semmi paleos keszitmenytilletve peldaul kokuszolaj-zsir, paleos tejek, stb.? Meg azt szeretnem tudni, a szervezetnek szukseges kalciumot honnan kapja meg a paleos etrendet koveto ? A Szendi fele vitamint honnan lahet beszerezni , ha nem jarunk Magyarorszagra ? Tisztelettel : egy paleos etrendet kovetni akaro szemely
Kedves Imola, A legjobb tudomásom szerint az oldalamról is elérhető biobolt-e-tar.hu-ról Romániába is lehet rendelést leadni. Hántolt mandulából is kiváló magtejet lehet készíteni, hántolt mandula pedig szerintem Erdélyben is van:-) Remélem, hogy így sikerül megoldani a gondjaidat. BB
Sziasztok,
tökmagliszt helyett mit lehet még itt használni? Nekem itthon gesztenye, kókusz, útifűmaghéj, szezám és lenmag lisztek vannak, de tökmag, az nincs:) köszi!
Bármilyen lisztet használhatsz. A tökmagliszt elég karakteres, és biztosan ezért választotta a szerző, vagy neki is csak ez volt otthon 😀 BB Márta