A receptet MW küldte 2012. május 16-án.
Hozzávalók:
- 10 dkg masszává darált mandula
- 5 dkg magozott datolya
- Ízlés szerint fűszerezés (fahéj ill. mézeskalács fűszer, gyömbér)
- 2 érett, puha avokádó
- Kakaópor – 1-2 evőkanállal (ki mennyire szereti)
- 1 evőkanál xukorral vagy xukros kakaó a tetejére; TED-ben méz vagy juharszirup – ízlés szerint
- 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés:
- A mandulát daráld addig, míg massza nem lesz, majd daráld tovább a datolyával és a fűszerekkel (ehhez édesítés már nem is kell).
- Simítsd egy tálcára a masszát, majd tedd mélyhűtőbe
- A meghámozott avokádókat turmixold össze 1-2 kanál kakaóporral, a rumaromával és xukorral, majd a kapott masszát (isteni csokikrém lesz, amiben egyáltalán nem lehet észrevenni az avokádót) simítsd a mandulamassza tetejére
- Tedd vissza a mélyhűtőbe, és amikor már szeletelhetőre hűlt, vedd ki, és szeld kockákra
- Sajnos, olvadékony, így hűtőben kell tartani, vagy pedig szeletelés helyett kanalazni is lehet (úgysem marad belőle, amit visszatehetnénk a hűtőbe!:-))
Már nagyon vártam ezt a Ronda II-t, mert nagyon finom volt!
Mekkora ötlet ez az avokádós krém! kicsit tartottam tőle, de nagyon nagyon finom, még anyósomnak is ízlett!!!
Azóta megcsináltam ezt a fajta nyers sütit epres változatban is csokis helyett. És ha eleve folpackkal bélelitek ki a tepsit, amibe egyengetitek, akkor utána – kivéve a tepsiből hűtés után – remekül szeletelhető.
Üdv,
MW
Az avokádó+csoki egyébként Elmira ötlete volt, az érdem tehát nem az enyém.
MW